ALL TIME HIGH: Sverige går mot tidenes transaksjonsår i næringseiendom. Her fra Stockholm.

Tidenes eiendomsår i Sverige

Her er transaksjonstallene for de nordiske landene akkurat nå.

Publisert

Research-avdelingen i Pangea Property er ute med en spesialrapport om det nordiske eiendomsmarkedet, en rapport som blant annet inneholder en oppdatering på transaksjonsvolumene i Norden.

Ikke nytt rekordår i NorgePangea har så langt registrert 190 transaksjoner i Norge med et samlet volum på 55 milliarder kroner. 2015 var et rekordår, og omsetningen i år er ned 46 prosent sammenlignet med salgsvolumet på samme tid i fjor.

Den internasjonale investorandelen var høy i Norge i 2015, men den er ikke i nærheten av samme nivå i år. Utlendingene står for 13 prosent av transaksjonene i Norge så langt i år, viser Pangeas oversikt.

Les også: Ytterligere innstramming fra bankene

Kanonår i SverigeAllerede nå kan man slå fast at Sverige går mot tidenes transaksjonsår i næringseiendom. Så langt i år er det omsatt næringseiendom i Sverige for 180 milliarder svenske kroner (ca 167 milliarder norske kroner), og dette er opp hele 46 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Det er registrert hele 400 transaksjoner i Sverige hittil i år. Det har aldri vært omsatt næringseiendom for så store beløp i vårt naboland, og Sverige står faktisk for halvparten av hele transaksjonsvolumet i Norden.

Les også: – Dette bremser transaksjonsvolumet

Stabilt i DanmarkDanmark ligger omtrent på samme nivå som i fjor. Per dato er det omsatt næringseiendom for 38 milliarder danske kroner (46 miliarder norske kroner) i Danmark, fordelt på 80 transaksjoner. Dette er én prosent mer enn på samme tid i fjor.

Finsk sisuOg i Finland viser transaksjonstallene en vekst på 26 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. For øyeblikket er det registrert 125 dealer med en samlet verdi på 6,2 milliarder euro, som tilsvarer rundt 56 milliarder norske kroner.

Les også: All time high for normaltransaksjoner

Powered by Labrador CMS