FULLT HUS: Skatte- og avgiftsmessige fradrag for kostnader i eiendomstransaksjoner har stor økonomisk betydning, og det var fullt hus under et seminar viet temaet denne uken. På bildet Agnete Haugerud fra EY, som spesielt tok for seg hvilke slutninger man kan trekke fra Høyesteretts dom i Telenor-saken.

Stor interesse for skatte- og avgiftsmessige spørsmål

Skatteekspertene Agnete Haugerud fra EY og Anne Sofie Bjørkholt fra BA-HR ledet an under seminar om skatte- og avgiftsmessige fradrag for kostnader i eiendomstransaksjoner.

Publisert Sist oppdatert

EY, BA-HR og Estate holdt i dag et frokostseminar om skatte- og avgiftsmessige fradrag for kostnader i eiendomstransaksjoner. Dette er et område der det skjer mye, og hvor utfallet har stor økonomisk betydning for aktørene.

Les også: IKEA tapte i Høyesterett

Les også: Høyesterett presiserer fradragsretten for vedlikeholdsutgifter

Foreleserduoen Agnete Haugerud fra EY og Anne Sofie Bjørkholt fra BA-HR ga en fullsatt sal siste nytt. Bjørkholt var blant annet innom når skattemessig fradrag kan gå tapt fordi kostnaden må aktiveres på aksjene, hva som er forskjellen mellom forberedende sonderinger og transaksjoner som ikke gjennomføres samt grensen mellom emisjonskostander og transaksjonskostnader.

Agnete Haugerud tok særlig for seg hvilke slutninger man kan trekke fra Høyesteretts dom i Telenor-saken fra 2015, hvor fradrag for transaksjonskostnader ble nektet ved salg av datterselskap fra en fellesregistrert enhet. Det er uklart hvilken betydning denne dommen har for eiendomssalg eller salg av eiendoms ASer. Klagenemnda har ikke funnet dommen avgjørende og har nylig innrømmet fradrag i to klagenemndssaker.

Les også: Salg av eiendomsselskaper gir rett til MVA-fradrag for transaksjonsskostnader

Siste nytt er at Finansdepartementet vil utfordre dette ved å ta en av klagenemndsakene inn for retten.

– Noe slikt har man knapt sett i skatte- og avgiftssammenheng før, og det må kunne omtales som en historisk hendelse. Det skal bli svært spennende å se hva som blir siste ord når det gjelder dette spørsmålet, sier BA-HR-advokat Anne Sofie Bjørkholt.

Les også: – Synspunktet i Telenor-saken kan ikke overføres til eiendomsbransjen

Les også: Fortsatt fradragsrett for mva på transaksjonskostnader

Powered by Labrador CMS