GÅR FOR LANGE LEIEKONTRAKTER: Yngve Slyngstad, leder for Norges Bank Investment Management.

Kjøpte eiendom med 139 års leiekontrakt

Oljefondet har solgt i USA, og kjøpt mer i London.

Publisert

Norges Bank Real Estate Management har gjennom partnerskapet med Prologis solgt en andel på 45 prosent av to logistikkeiendommer i USA.

De to salgene var ikke relaterte, men begge ble gjennomført i april 2016. Handelen ble ikke offentliggjort før i sommer. Norges Bank Real Estate Management solgte sin andel i eiendommene for henholdsvis 43,8 millioner dollar, tilsvarende rundt 364,3 millioner kroner, og 47,5 millioner dollar, tilsvarende rundt 386,5 millioner kroner.

Les også: Oljefondet selger eiendommer i Spania

Norges Bank Real Estate Management kjøpte eiendommene i mai 2015, som del av en større portefølje med totalt 322 eiendommer i 17 stater i USA. Andelen i porteføljen ble kjøpt for 2,3 milliarder dollar, tilsvarende rundt 17,9 milliarder kroner.

De to eiendommene har et samlet utleieareal på henholdsvis 77 110 og 94 300 kvadratmeter. Eiendommene ligger i New Jersey og i nærheten av Boston.

Les også: Øker grensen for eiendom i Oljefondet

I midten av juli signerte Norges Bank Real Estate Management en avtale som innebærer kjøp av 100 prosent av 355-361 Oxford Street, en kontor- og handelseiendom på 5 480 kvadratmeter sentralt i London.

Norges Bank Real Estate Management betalte 124 millioner pund, tilsvarende rundt 1,4 milliarder kroner, for den 139 år lange leiekontrakten for eiendommen. Leiekontrakten er utstedt av City of London Corporation.

Transaksjonen inkluderte ikke gjeld.

Selger av eiendommer var Aberdeen UK Property Fund.

Hovedleietaker i bygget er Boots, som har et butikklokale på 2 930 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Boots leier også kontorlokaler på 1 350 kvadratmeter i byggets to øverste etasjer. Transaksjonen inkluderer to tilknyttede bygg, som består av kontorlokaler, butikklokaler og restauranter på totalt 1 210 kvadratmeter.

Les også: Ringnes og Neslein skal gi råd til Oljefondet

Les også: Oljefondet øker mest

Les også: Vil passe sine egne saker

Powered by Labrador CMS