Fabritius med storkontrakt

Fabritius Gruppen har landet en storkontrakt med Europris på 60 000 kvadratmeter i et nybygg i Moss Næringspark.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Europris har brukt lang tid på å vurdere hvor selskapet skal lokalisere sitt nye sentrallager, og har nå landet på Moss Næringspark. Utleier er et heleid datterselskap av Fabritius Gruppen, som nettopp har kjøpt tomten på 125 mål fra Moss Næringspark. Det totale leiearealet er på 60 000 kvadratmeter, fordelt på et 12 meter høyt lager på 46 000 kvadratmeter og et 32 meter høyt lager på 10 000 kvadratmeter og kontorer og servicearealer på ca. 3000 kvadratmeter.

– Vi ble forespurt av Europris og har jobbet med dette over en periode denne våren. Vi er stolte over å ha blitt valgt som samarbeidspartner i prosjektet, sier adm. direktør Asgeir Solheim i Fabritius Gruppen til NE nyheter.

Han forteller at selskapet samtidig har inngått en avtale om å ta over tomten fra Moss Næringspark.

– Tomten er nå en reguleringssak som skal avklares i løpet av høsten. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra kommunen. Det er ikke så mange tomter tilgjengelig for et slikt prosjekt, sier Solheim.

Han forteller at prosjektet er i tråd med Fabritius Gruppens strategi om å bygge en større portefølje av langsiktig eiendom i tillegg til selskapets posisjon som eiendomsutvikler og forvalter.

I Europris er de godt fornøyd med å ha landet en avtale om sitt nye lager.

– Vi er veldig glade for å ha landet på en moderne logistikkløsning for Europris. Det nye sentrallageret vil gi grunnlag for fortsatt kostnadseffektiv vekst fremover. Mye hardt arbeid er foran oss, men med denne beslutningen har vi styrket den langsiktige konkurransedyktigheten, sier Europris-sjef Pål Wibe i en kommentar.

(Ill.: Arkitektene Astrup og Hellern)

Powered by Labrador CMS