VAR KREDITOR: Trond Mohn er blitt styreleder i to datterselskaper av Mosking Bolig AS. Samtidig har han slettet Mosking-gjeld på 52,1 millioner kroner.

Trond Mohn aktiv i Mosking

Mye tyder på at Trond Mohn er i ferd med å overta eiendommer fra gjeldstunge Mosking Bolig AS.

Publisert

 

Som Estate Nyheter skrev mandag 23. mai, har meglerhuset Arctic Securities fått et salgsoppdrag for Mosking Bolig, som har opparbeidet seg en betydelig gjeld.

Ble styrelederNå er det mye som tyder på at bergensinvestoren Trond Mohn, som også eier 36,02 prosent av Arctic Securities, er kjøper av Mosking-eiendommer.

Den 10. mars i år ble det nemlig kunngjort at Mohn blir styreleder i Sæther Terrasse AS, som er 100 prosent eid av Mosking Bolig. Samtidig ble det kunngjort ny forretningsadresse for foretaket: c/o Arctic Business Management AS Haakon VII’s gate 5.

Les også: Har bygget seg opp i det stille

Sletter gjeldAv årsregnskapet 2015 for Sæther Terrasse fremgår det at eiendommen i selskapet er heftet med pant for gjeld som Mosking Bolig AS har til Meteva AS. Det sistnevnte selskapet er 100 prosent eid av Trond Mohn.

Pantet ble frigitt i januar 2016. På samme tid ble det også foretatt en gjeldskonvertering, som har ført til positiv egenkapital. Ifølge regnskapet var fordringen på 21,7 millioner kroner.

To datterselskaperDet tilsvarende har skjedd i Ekebergveien 235 AS – også dette selskapet eid 100 prosent av Mosking Bolig.

I april i år ble Trond Mohn styreleder i Ekebergveien 235 og forretningsadressen ble endret til c/o Arctic Business Management AS Haakon VII’s gate 5.

Den 29. januar konverterte Mosking Bolig AS en fordring på 30,4 millioner kroner til egenkapital. Eiendommen i selskapet var heftet med pant for gjeld som Mosking Bolig AS hadde til Trond Mohn-selskapet Meteva AS. Pantet ble frigitt i januar 2016.

Les også: Mosking kjøper Icopal-tomten

Vesentlige merverdierTotalt er det altså konvertert gjeld for 52,1 millioner kroner i Mosking Bolig gjennom de to datterselskapene.

Følgende formulering er brukt i styreberetningen for både Ekebergveien 235 AS og Sæther Terrasse AS:

”Styret er innforstått med at aksjekapitalen er tapt, men mener at fortsatt drift er forsvarlig da selskapets eiendommer har en vesentlig merverdi utover bokført verdi pr. 31.12.2015.”

Les også: Arctic har inngått kjøpsavtale på DNB-bygget i Bjørvika

Øker i ArcticGjennom selskapet Meteva AS kjøpte Trond Mohn seg inn i Arctic Securities med en eierandel på 12,5 prosent i 2014. I februar i fjor sendte meglerhuset ut pressemelding om at Mohn også hadde kjøpt eierandelen til Rasmussengruppen på 20 prosent, slik at han da hadde en eierandel på 32,5 prosent i Arctic Securities.

Av årsregnskapet til Arctic Securities for 2015 fremgår det at Meteva hadde økt eierandelen ytterligere og eide ved utgangen av fjoråret 36,02 prosent av aksjene i meglerhuset.

Det har ikke lykkes Estate Nyheter å få kommentarer fra Trond Mohn.

Les også: Neptune Properties blar opp 200 mill for Ensjø-tomt

 

Powered by Labrador CMS