Totalrehabiliterer 10 000 m2

Vika Eiendomsforvaltning planlegger totalrehabilitering av halve Kirkegata 15.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Hele eiendommen (bildet) på hjørnet av Kirkegata og Tollbugata er på 19 000 kvadratmeter, og det er 10 000 kvadratmeter fra 5. til 9. etasje som nå skal oppgraderes til dagens standard. Rom Eiendom flyttet i 2013 fra Kirkegata 15 for samlokalisering med NSB i Schweigaards gate 21-23.

– I 2008 rehabiliterte vi for Berg-Hansen Reisebyrå og for Rom Eiendom. De resterende lokalene på 10 000 kvadratmeter er leid ut til DNB, men de har flyttet til Bjørvika og fremleid lokalene til Kunnskapsdepartementet. Departementet flyttet i forrige uke over til Kirkegata 18, sier adm. direktør Frode Karlsen i Vika Eiendomsforvaltning til NE nyheter.

Lengre planleggingKunnskapsdepartementet har fremleid lokalene Kirkegata 15 i halvannet år, og det har ligget i kortene at de skal ut. Departementet har siden høsten 2011 holdt til i Kirkegata 18 etter bombeeksplosjonen 22. juli samme år og skal nå fremleie hele bygget. Vika Eiendomsforvaltning har derfor en tid kunnet planlegge og forberede ombyggingen.

– Ja, vi har jobbet lenge med dette prosjektet og er nå klare til å starte på en totalrehabilitering av 10 000 kvadratmeter. Vi håper at vi kan starte i april og på en ferdigstillelse i mai 2016. Alt innvendig skal ribbes, sier Karlsen. Kunnskapsdepartementet holder i disse dagene på å rydde opp etter seg.

Vika signerer snart en totalentreprise for ombyggingen, men Karlsen vil ennå ikke offentliggjøre hvem entreprenøren er. Det som er klart, er at 5. til 9. etasje skal strippes helt for å bygges opp til 2016-standard. Det innebærer nytt ventilasjonssystem, nye vinduer, oppgradering av eksisterende trappeløp, ny kantine, nye fellesarealer med dusj, garderobe og sykkelparkering, og et inngangsparti som skal tilbakeføres til opprinnelig beliggenhet.

Langt over 100 mill.Butikkarealene i 1. etasje og kontorarealene i 2. til 4. etasje berøres ikke av denne ombyggingen. Karlsen vil ikke talleste hva totalrehabiliteringen vil koste, ettersom det pågår forhandlinger. Men fra andre prosjekter vet man at store rehabiliteringer koster langt over 10 000 kroner kvadratmeteren, de dyreste over 15 000 kroner. Da begynner vi å nærme oss nybyggpriser.

– Vi skal ha leiepriser helt i det øverste sjiktet i Kvadraturen, og vi er i dialog med to-tre brukere, hvorav en stor enbruker. Det kan derfor bli en eller flere brukere i de nye lokalene. Etasjeplanene er på 2000 kvadratmeter, litt mindre oppover i etasjene. Vi opplever stor interesse for lokalene, sier Karlsen, og fortsetter:

Naturlig utvikling– Vi følger nøye med på ombyggingen i Kvadraturen. I 2017 kommer den nye busstraseen i Tollbugata og trikketraseen i Prinsens gate i forlengelse av Dronning Eufemias gate. Området kommer til å få et løft som en naturlig utvikling av at Vika-området og Bjørvika-området vokser. Kvadraturen midt i mellom vil bli en del av byens beste strøk, spår Karlsen.

I første etasje i Kirkegata 15 har for øvrig Baker Hansen nylig flyttet inn ved siden av eiendommens nye, felles inngangsparti. Eiendommen har ellers 60 parkeringsplasser å tilby leietakerne, noe Karlsen mener er «unikt for Kvadraturen».

Powered by Labrador CMS