Ytterligere revitalisering

Kvadraturen skal revitaliseres og utvikles ytterligere, lover sekretariatsleder Yngvar Hegrenes i Levende Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

I 2005 avsluttet Hovedstadsaksjonen sitt arbeid med å ruste opp sentrale deler av Oslo sentrum. Dette prosjektet var et samarbeid mellom Oslo kommune, staten og private gårdeiere. Levende Oslo, som skal videreføre Hovedstadsaksjonens arbeid.

I likhet med forløperen er Levende Oslo et samarbeid mellom Oslo kommune, staten og privat næringsliv i sentrum, representert ved Byfolk og Oslo Handelsstands forening. Prosjektet vil ha spesielt fokus på utvikling av byens plasser og torg.

Videreutvikler samarbeidet– Formålet med Levende Oslo er å videreutvikle et privat offentlig samarbeid om utvikling av Oslo sentrum. Hovedaktørene er byrådene for byutvikling og miljø og samferdsel, gårdeierne og handelsnæringen og reiselivet. Statsbygg er med som stor grunneier i sentrum, sier Yngvar Hegrenes til NEnyheter.

– Festningskvartalene er en viktig del av Kvadraturen, som er ett av særlige innsatsområder til Levende Oslo. Hegrenes viser til handlingsplanen fra 2009 for revitalisering av Kvadraturen.

– Det vil bli en ytterligere satsing på utvikling og revitalisering av Kvadraturen gjennom denne handlingsplanen, sier han. Plan- og bygningsetaten har lempet på kravene for boligeiendommer i Kvadraturen.

Tok initiativHegrenes sier private gårdeiere, med Anton B Nilsen i spissen, tok initiativ til opprustning av Rådhusgata, Øvre Vollgate og deler av Tollbugata og Nedre Vollgate og deltar med privat finansiering av prosjektene. Det kan bli snakk om å utvide tiltakene rundt Festningskvartalene til andre deler av sentrum.

– Ja, med referanse til blant annet Olav Vs gate, Klingenberggata og Ruseløkkveien, sier Yngvar Hegrenes.

Tiltak på sikt– Hvilke tanker har kommunen for Vippetangen, hvordan skal dette området integreres med nærområdene?– Levende Oslo har ingen umiddelbare planer for Vippetangen. Men vi vil på lengre sikt blant annet kunne se på turistskiltingen fra Vippetangen gjennom Festningen mot sentrum, slik at Skippergata ikke blir de besøkendes førsteinntrykk av Oslo. Vi vil også vurdere Fjordbytrikken over Vippetangen og delta i utviklingen av Havnepromenaden når denne materialiserer seg nærmere, svarer Hegrenes.

Han sier videre at Levende Oslo også vil vurdere samarbeid med Forsvarsbygg om tilgjengelighet og kontakt mellom Kvadraturen og Festningsområdene, blant annet for å legge til rette for økt publikumsaktivitet på Festningsområdet.

Du kan lese mer om planene for Kvadraturen i septemberutgaven av bladet NæringsEiendom.

Powered by Labrador CMS