Aktuelt:

GRUNNLAG FOR VEKST: Ivar Tollefsen flytter eierskapet for 1.637 boliger i Island til Heimstaden, som ser flere muligheter for videre vekst i Island.

Tollefsen rydder i islandsk storportefølje

Ivar Tollefesens rydder i porteføljen og selger en islandsk eiendomsportefølje fra et heleid selskap til Heimstaden AB.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2020 at Ivar Tollefsen sikret seg det børsnoterte islandske selskapet Heimavellir hf, tok selskapet av børsen og foretok et navnebytte til Heimstaden ehf. Det islandske boligselskapet, som eier 1.637 boliger i og rundt Reykjavik, har vært eid av Fredensborg ICE, et heleid datterselskap til Fredensborg AS. Samtidig har selskapet vært forvaltet og driftet av Heimstaden siden januar 2021.

Nå rydder Tollefsen opp i eierskapet ved at Heimstaden AB kjøper 100 prosent av aksjene i Heimstaden ehf. fra Fredensborg ICE. Eiendomsverdien er 3,8 milliarder kroner og Heimstaden AB betaler 1,7 milliarder svenske kroner for aksjene.

Heimstaden ehf. har årlige leieinntekter på 260 millioner svenske kroner og en utleiegrad på 90 prosent. Kjøpet gir Heimstaden AB «et sterkt fundament for videre vekst i Island, med muligheter til å hente ut operasjonelle synergier».

Powered by Labrador CMS