Annonsørinnhold 

Foto: Solcellespesialisten

Solceller bryter mytene: Mer effektive på Hvaler enn i Milano

Solcelleteknologien har ikke bare blitt mer effektiv - den har også blitt billigere. Og visste du at lave temperaturer faktisk er en fordel?

Sivilingeniør Carl Christian Strømberg vet mer enn de fleste om hvordan norske bedrifter og husstander kan utnytte verdens eldste energikilde. I løpet av de siste årene har solcelleteknologien utviklet seg raskere enn det mange i Norge er klar over. Bedre effekt og flere muligheter tilpasset ulike bygg og flater er noen av fordelene. Når prisene i tillegg har blitt lavere, har egen kraftproduksjon aldri vært enklere eller smartere.

 

-Det er mange myter forbundet med solceller i Norge. Mange tror at det er for kaldt og mørkt til at effekten blir bra nok, men sannheten er at solcellene fungerer bedre i lave temperaturer. Selv om vi har det mørkere enn Sør-Europa om vinteren, har vi mer sol om sommeren. Totalt er det faktisk flere soltimer ved polarsirkelen enn ved ekvator gjennom ett år. Dette gjør at solceller er godt tilpasset Norges klima og lysforhold, sier Strømberg.

 

Holen skole, Øvre Holen

Hvaler ga mer effekt enn Milano.

Det overrasker mange at lave temperaturer faktisk er en fordel for solceller. Effektiviteten går faktisk ned når det blir for varmt. Målinger viser at effektiviteten stiger med 0,4% for hver grad temperaturen synker.

 

-Vi har beregnet at et solcelleanlegg på årsbasis er mer effektivt på Hvaler enn i Milano. For selv om det er mer sol i Milano, gir lavere temperaturer mer effekt, sier Strømberg.

 

Nedbetales på 7-8 år.

Som eier av Solcellespesialisten har Strømberg og hans medarbeidere foretatt LCOE-beregninger (Levelized Cost of Electricity), som blant annet viser at solkraft er billigere enn vindturbiner, og dessuten ligger langt under den kWh-prisen som NVE opererer med. Ved installering av større anlegg på næringsbygg vil en også oppnå mange stordriftsfordeler, som gjør prisen per installerte watt lavere enn for eneboliger. Dette er grunnen til at Solcellespesialisten beregner nedbetalingstiden for næringsbygg til bare 7-8 år.

 

-Siste år har vi montert 50.000 kvadratmeter solceller bare på næringsbygg. Teknologien har blitt både bedre og billigere. Vi tror at investeringskostnaden nå har nådd et foreløpig historisk bunnpunkt, og at den heller vil stige enn å synke mer fremover. Så nå er situasjonen gunstig, både med tanke på lave solcellepriser og høye strømpriser. Som Norges største solcelleleverandør finner vi løsninger tilpasset hvert enkelt prosjekt. Med levetid på minimum 25-30 år, er våre solcelleanlegg en bærekraftig og økonomisk investering for fremtiden.

 

Kontakt oss i dag for en løsning tilpasset dine behov:

bedrift@solcellespesialisten.no 

www.solcellespesialisten.no

Borg Havn, lager

 

Powered by Labrador CMS