EFFEKTIVISERER: Fra venstre Bjørn Røsten, adm. direktør Semine, Erlend Garmann Tuntland, adm direktør SKB Eiendom, Vivi Rikheim, økonomisjef SKB Eiendom.

SKB Eiendom digitaliserer og jakter konkurransefortrinn

SKB Eiendom tar i bruk kunstig intelligens for å håndtere selskapets rundt 7.000 innkommende fakturaer.

Publisert

Det er fakturahåndteringssystemet SEMINE som SKB Eiendom nå tar i bruk for å effektivisere driften i økonomiavdelingen.

– Systemene som brukes i vår økonomiavdeling, har vært innrettet på en måte som har medført betydelig behov for manuell behandling av en del av de rundt 7 000 innkommende fakturaene vi mottar hvert år. Vi gikk derfor inn for å finne en bedre og mer smidig måte å håndtere dette på, sier Vivi Rikheim og Erland Garmann Tuntland i SKB Eiendom.

Rikheim er økonomisjef, mens Tuntland er adm. direktør i selskapet.

Det mener Semine har mye funksjonalitet som passer dem som eiendomsselskap.

– Vi liker at de har en «native» integrasjon mot Xledger, som er vårt ERP-system. Vi vet at SEMINE vil spare oss for mye tid og penger allerede etter kort tid, og en nært forestående foreldrepermisjon i økonomiavdelingen gjorde valget enkelt.

Semine har allerede Heimstaden og OBOS på kundelisten, og er fornøyd med å ha landet SKB Eiendom.

– SKB Eiendom er en noe mindre aktør enn våre kanskje mest kjente kunder i dette segmentet, men de har vist at de mener alvor med å bruke teknologi offensivt, sier Bjørn Røsten, adm. direktør i Semine

Han mener deres system åpner mange muligheter for å effektivisere og automatisere håndteringen av innkommende fakturaer.

– Løsningen forenkler det praktiske regnskapsarbeidet for kompliserte organisasjonsstrukturer, tilfører mer fleksibilitet og bedre løsninger i godkjenningsflyten, og gjør det mye smidigere å håndtere mva. SEMINE leser og henter ut alle data fra hver enkelt ordrelinje på hver eneste faktura, og det gir verdifull informasjon for videre analyser. Det er noe moderne eiendomsaktører har stort behov for i disse dager, sier Øyvind Skarelven, ansvarlig for eiendomssegmentet i Semine.

 

Powered by Labrador CMS