MILJØ: Ole Blaauw Johansen (t.v) og Otto Christian Groth i AF Eiendom går nå for en ny klima- og miljøstrategi.
MILJØ: Ole Blaauw Johansen (t.v) og Otto Christian Groth i AF Eiendom går nå for en ny klima- og miljøstrategi.

Skal halvere klimagassutslippene sine

Bygg-, anlegg- og eiendomssektoren står for vesentlige klimagassutslipp. AF Eiendom har vedtatt å kutte sine utslipp drastisk.

Publisert Sist oppdatert
Målet er at klimagassutslipp skal halveres innen 2030 – helst før.
– I vår strategi fokuserer vi på å redusere utslipp samt å tilrettelegge for miljøvennlige bomiljø, sier leder for forretningsutvikling, Ole Blaauw Johansen i en pressemelding.
Han understreker at omstillingsarbeidet med klima og miljø er faktabasert og kvantifiserbart.  Nå analyseres utslipp i alle eksisterende og kommende prosjekt.
– Vi kartlegger utslippene i alle faser, slik at vi kan identifisere de store driverne og tilrettelegge for de tiltakene med størst effekt per krone. Reduksjon av mengden materialer, samt å bytte ut betong med lavkarbonbetong eller treverk, er blant virkemidlene, sier porteføljedirektør Otto Christian Groth.
Han håper klimagassutslipp per kvadratmeter skal bli en naturlig måleparameter for bransjen fremover.
I tillegg til utslippsberegning er miljøledelse sentralt i strategien. De anser BREEAM som den beste tilgjengelige metodikken og arbeidsverktøy for miljøledelse, ved å fange opp gode miljøløsninger for prosjektene. Alle nye boliger skal miljøsertifiseres.
– Vi opplever stort engasjement rundt temaet internt, blant partnere og hos boligkjøperne. Fokus på klima og miljø i boligprosjekt blir stadig viktigere, og vi ønsker å ligge i forkant, understreker Blaauw Johansen.
Powered by Labrador CMS