Tech:

ALL TIME HIGH: Kjetil Eriksson, daglig leder i den digitale tjenesten, Propr, der du selger boligen din uten megler, tror 2021 vil bli deres beste år.

Propr tror 2021 vil bli et rekordår

Boligsalgleverandøren Propr tror 2021 vil bli deres beste år hittil.

Publisert Sist oppdatert

– 2020 var et veldig godt år for Propr. Vi penetrerer et større marked og har nå kunder i alle norske kommuner. Per dags dato har vi passert hele 4.250 kunder, sier Kjetil Eriksson, daglig leder i Propr, og legger til at de at de vil dele resultatet for fjoråret innen kort tid, men de kan nå melde om positiv vekst på tross av et spesielt år med et ekstraordinært lavt volum i markedet.

Propr er en digital tjeneste der du selger boligen din uten megler.

Eriksson opplever at kundene blir overrasket over hvor enkle de digitale prosessene deres er, gjennom Propr sin selvutviklede skalerbare IT-løsning. Han forteller at de har tatt store investeringer (2016–2020) for å samstemme produktet med behovene fra kundene i markedet. – Når kundene oppdager hvor fleksibelt og lett dette kan gjøres selv; er tilbakemeldingene veldig gode. Vi hører at det er restriksjoner og begrensinger hos eiendomsmeglere ref. korona. Dette gjør at kundene kan gjøre salgsprosessen enda mer formålstjenlig utfra kundens egne behov, sier han.

– Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere og forbedre kundereisen. Dette gjøres gjennom videreutvikling hvor testing og annet innsiktsarbeid legger grunnlaget for hva som gjøres for å matche kundens behov og krav, fortsetter Eriksson. Økt interesse

Proper opplever at det tar tid å endre folks tilnærming til hvordan en bolig kan selges.

– For folk flest er det normalt å tenke «hvilken eiendomsmegler skal jeg kontakte», men vi jobber med på få folk til å tenke «skal jeg selge selv, eller trenger jeg hjelp fra en megler». Det tar tid å endre vaner, men vi er veldig godt på vei til å lykkes. For folk som skal selge en normal bolig mener jeg det blir for dumt å bruke en formue på en eiendomsmegler når det finnes en enkel, trygg og rimelig løsning hvor du kan få hjelp til å gjøre det selv. At folk gjennom korona har blitt enda mer digitale gjør at interessen for Propr har økt betydelig, understreker han.

Det beste året noensinne

– Hvordan kommer 2021 til å bli for dere?

– Inngangen til året har vært «alle mann til pumpene», og vi passerte 4.000 inngåtte oppdrag i februar. Vår beste salgsperiode er fra 1. april – 1. oktober som følger de naturlige sesongsvingninger. Dette året blir soleklart vårt beste hittil. Dette som følge av at mange fornøyde kunder snakker positivt om oss, enda bedre grensesnitt og at flere oppdager at det er penger å spare på en enkel operasjon, svarer han. På spørsmål om hva som er hans tanker om proptech-markedet i Norge, svarer Eriksson: – Vi er i markedet for å disrupte eiendomsmegleren slik vi kjenner den i dag. At boligselgere må betale 100.000 kroner i snitt for å selge en helt standard bolig vil bli mindre attraktivt når det finnes gode digitale alternativer tilgjengelig. Vi tror at det digitale markedet for boligsalg vil utgjøre 15–20 prosent i løpet av får år. Propr er svært godt posisjonert til å være markedsleder i dette segmentet.

Powered by Labrador CMS