Tomas Fritsvold, Teknisk sjef og gründer av Senseloop. Foto: Nils Maudal
Tomas Fritsvold, Teknisk sjef og gründer av Senseloop. Foto: Nils Maudal

OBOS inn i droneselskap

OBOS har investert i drone-startupen Senseloop, som skal effektivisere nye byggeprosjekter.

Publisert

Oppstartselskapet Senseloop satser på datainnsamling med droner og har allerede gjennomført testprosjekter sammen med OBOS. Nå velger OBOS å investere fem millioner kroner i selskapet. Det samme gjør Norsecraft, leverandør av måleinstrumenter og maskinstyring.

– Gjennom testprosjektene har vi erfart at droner og ny teknologi kan samle inn store mengder data mer effektivt enn ved tradisjonelle metoder. Vi har stor tro på Senseloop som en samarbeidspartner, og at deres metoder for datainnhenting kan spare oss for store kostnader i framtiden, sier Ingunn A. Randa, konserndirektør for aksjeinvestering og forretningsutvikling i OBOS.

OBOS viser til at droner og ny teknologi kan kartlegge hvordan grunnen på en tomt ser ut eller hva som skjuler seg under vegetasjon. Tidligere har inspirering av tomter vært tidkrevende, men droneoperasjoner og ny teknologi kan gi enorme effektiviseringsgevinster. OBOS vil også bruke droner til å lage digitale modeller av bygg som skal rehabiliteres.

Roger Gildseth, daglig leder og gründer i Senseloop forteller at avanserte dronetjenester på områder som kartlegging, inspeksjon og sikkerhet, kan løse oppgavene bedre, raskere og mer miljøvennlig.

– Vår ambisjon har fra dag én vært å utvikle selskapet til en ledende leverandør av posisjonerte data hvor datafangst skjer ved bruk av droner, sier han. – Med OBOS og Norsecraft på laget har vi fått to spennende industrielle aktører i ryggen som aktivt ønsker å bidra i den videre utviklingen.

Powered by Labrador CMS