TECH: Ole Sebastian Ribe og Per-Ove Løvsland med nysatsing på Sørlandet..

Nytt tech-selskap kapret flere store kunder på kort tid

Seks måneder etter oppstart har selskapet sikret avtaler med blant andre Solon Eiendom, BRG Eiendom, Skeie Eiendom og Bate Boligbyggelag.

Publisert

Dette betyr at Vizbo, et teknologiselskap med hovedbase i Kristiansand skal visualisere nærmere 700 leiligheter for kjente aktører ifølge en pressemelding.

Selskapets grunnlegger, Per-Ove Løvsland, har med seg 15 års erfaring fra olje- og offshoreindustrien inn i eiendomsbransjen, med en fortid i Hive Autonomy og MacGregor. Fra starten i september, har Vizbo vokst til fire ansatte, med ambisjoner om å bli markedsleder nasjonalt innen kort tid.

De bruker avansert spillteknologi og 3D-skanning for å visualisere eiendommer før de faktisk er bygget, noe som gir potensielle kjøpere muligheten til å se utsikt og solforhold med stor nøyaktighet. Dette skal ifølge meldingen redusere usikkerhet for potensielle kjøpere og kan virke kjøpsfremmende. I Norge får selskapet konkurranse av etablerte navn som Visuado og Metaliving, som har brukt millioner av kroner på å utvikle sine digitale løsninger. I tillegg lager Vizbo tradisjonelle 3D-bilder og videoer ut fra sine modeller.

Svært god salgsstart

Et av selskapets nyeste prosjekter, Tangen Torv Fyr, opplevde nylig at 48 av 68 leiligheter ble solgt den første uken – over 70 prosent av totalen i et historisk svakt nyboligmarked.

– Teknologien hjelper med salg og spiller en viktig rolle i tidlig prosjektfase ved å muliggjøre individuell prising av leiligheter basert på unike egenskaper. Dette har allerede resultert i millioner av kroner i ekstra salgsverdier for flere kunder, sier Løvsland.

Og fortsetter:

– Å kunne prise en leilighet basert på mer enn bare plantegningen, ved å ta hensyn til utsikt og generelt inntrykk, har vist seg å ha stor effekt sier Løvsland.

Med den tidlige suksessen og interesse fra eiendomsmarkedet, ser han lyst på fremtiden og planlegger å hente kapital i år.

Powered by Labrador CMS