ALLEMANNSEIE: – Alle kan nå sjekke boligpris ved hjelp av mobilkameraet, sier Eirik Vigeland.

Appen finner verdien på boliger du går forbi

Informasjon som bare proffene har brukt, er nå allemannseie.

Publisert

Boligmappa lanserer nå en app der folk ifølge en pressemelding kan sjekke verdiestimat og annen informasjon om boliger de går forbi. Slik eiendomsinformasjon har tidligere vært forbeholdt profesjonelle.

På nettstedet deres kan alle som vil finne verdiestimat, størrelse, salgspriser, tidligere annonser og annen informasjon tilknyttet enhver bolig. Tjenesten er utviklet av Boligmappa, som er plattformen for data og dokumentasjon for alle bygg og boliger i Norge.

– Gjennom Hjemla har Boligmappa gjort tilgjengelig mye informasjon som stort sett eiendomsmeglere og banker har dradd nytte av, sier markedssjef Eirik Vigeland.

Pris via mobilkameraet

Som en del av tjenesten har de også lansert en app som ved hjelp av AR-teknologi gir folk umiddelbar tilgang til all eiendomsinformasjon tilknyttet boligene du går forbi – bare ved å rette mobilkameraet mot eiendommen.

Appen kan også gi mer informasjon om tilstanden til en bolig gjennom en oversikt over håndverkere som har brukt Boligmappa til å dokumentere arbeid på eiendommen.

– Kanskje går du med tanker om å selge boligen og lurer på hva naboen solgte for i forrige uke, men uten at du vil kontakte megleren? Da kan det være frustrerende å vente både to og tre måneder på tinglysningen og at salgssummen blir offentliggjort. Gjennom samarbeidet med meglerhusene Krogsveen og Eie deles derimot salgssummen nå via appen med en gang boligen er solgt, illustrerer Vigeland.

 

 

Powered by Labrador CMS