FULL FART: Byggstart omsatte for 8,7 millioner kroner i fjor. Når satser selskapet i Sverige.
FULL FART: Byggstart omsatte for 8,7 millioner kroner i fjor. Når satser selskapet i Sverige.

Korona ga utenlandssatsing for proptech-selskap

Anbudstjenesten Byggstart øker satsingen og går over grensen til Sverige. Koronaeffekten fremskyndet den internasjonale satsingen.

Publisert

Det var stor usikkerhet i norsk næringsliv da statsminister Erna Solberg stengte ned Norge i mars i år. Det gjaldt også for oppstartselskapet Byggstart, som via sin digitale plattform kobler sammen privatpersoner og kvalitetssikrede entreprenører.

– Det var bråstopp i mars, men det er definitivt ingen krise for norske entreprenører i privatmarkedet nå, sier Andreas Jebsen, daglig leder i Byggstart.

I fjor omsatte Byggstart for 8,7 millioner kroner. Etter koronakrisen har gründerne opplevd en dobling i antall henvendelser fra privatpersoner som ønsker å pusse opp.

– Vi ser fortsatt et koronarush fra nordmenn som ønsker å oppgradere redet sitt. Lave renter, økte boligpriser, mindre utgifter til reise og mye hjemmekontor kan være med på å forklare den sterke etterspørselen, sier Jebsen.

Den digitale plattformen til Byggstart har oppdrag som varierer i størrelse fra 200.000 kroner til over 10 millioner kroner. Jebsen og to medgründere etablerte selskapet i 2016.

– Ideen da vi startet selskapet var å gjøre det enklere for kunden å finne seriøse entreprenører, men også enklere for entreprenørene å få nye oppdrag, sier Jebsen.

Byggstart estimerer at det norske markedet for bygge- og oppussingsprosjekter er på om lag 100 milliarder kroner årlig. Nå retter oppstartsselskapet blikket forbi riksgrensen og lanserer i Sverige, der markedet er enda større

– Koronaeffekten fremskyndet avgjørelsen om å satse i utlandet. Til tross for gode tider, har entreprenørene i Norge behov for ikke å sløse med tiden når de skal få oppdrag. Dette behovet finnes også i Sverige, sier Jebsen.

Powered by Labrador CMS