Tech:

DRONEINSPEKSJON: Blant kundene til Proxpect Drones er Oslo Areal, som bruker tjenestene på Galleri Oslo.

Jakter penger til droneselskap

Droneinspektøren Proxpect Drones jakter på 20 millioner kroner i ny egenkapital.

Publisert

Med kunder som CBRE, Oslo Universitetssykehus, Statsbygg og Oslo Areal, har Proxpect Drones slått seg opp på byggteknisk inspeksjon av eiendom, infrastruktur og industri. I fjor sommer ble det hentet inn 3,7 millioner kroner i en mindre emisjon rettet mot «friend and family» til en prising på 20 millioner kroner.

Nå jobber Proxpect Drones med å hente ytterligere 20 millioner i en emisjon, denne gangen til en prising på 60 millioner kroner før emisjonen. I tillegg kommer 5 millioner i gjeldsfinansiering fra en bank.

Pengene skal brukes til kjøp av utstyr (små og mellomstore droner, samt tilhørende utstyr) og en oppskalering av organisasjonen. Proxpect Drones hadde åtte fulltids ansatte ved inngangen til 2022 og har ambisjoner om å ha 28 ansatte innen 2025.

«Emisjonsbeløpet vil bli brukt til å skalere Proxpect Drones til en nøkkelaktør i det nordiske satsingsområdet, med en klar plan om å vokse inn i ytterligere europeiske markeder», skriver Proxpect Drones i en teaser til potensielle investorer.

Proxpect Drones har posisjonert seg i markedet med dropeoperasjoner as a service, software som prosesserer bilder og dataanalyse. Proxpect Drones samarbeider med Andøya Space Center for å hente inn og prosessere de store datamengdene.

Selskapet hadde 2,6 millioner kroner i driftsinntekter i 2021, men venter kraftig vekst. I 2022 skal omsetningen opp i 17,9 millioner kroner, mens EBITDA er anslått til 3,1 millioner. Deretter skal det ta av for virksomheten, med 40,5 millioner kroner i omsetning i 2023 og EBITDA på 9,2 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS