HENTET PENGER: Adm. direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud, (tv), styreleder Einar Sunde og finanssjef Adrian Bergem (th) er fornøyd med å ha fått inn 60 mill. i ny egenkapital og lån på 40 mill. i et krevende kapitalmarked.

Hentet 100 mill. - Vi er imponert, sier ny investor Christian Ringnes

Investorer som Eiendomsspar, Møller Eiendom, GC Rieber og Sunde-familien har gått inn i emisjonen til solcelle-startupen Sunday Power.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til 60 millioner kroner i ny egenkapital, har Sunday Power også sikret seg et lån på 40 millioner kroner fra Nordea. Emisjonen var overtegnet i et krevende kapitalmarked og provenyet skal brukes på å finansiere signerte solcelleanlegg, videre vekst og utvikling av selskapets teknologiplattform.

Ankerinvestor i emisjonen var Sundefamiliens selskap Ringgården AS. I tillegg tegnet ledende eiendomsinvestorer som Eiendomsspar, Greenwich Land Securities, Farvatn Ventures, Møller Eiendom og GC Rieber seg for aksjer i emisjonen.

– Vi var en av Sunday Powers første kunder og har siden det latt oss imponere av løsningen deres. Vi har dessuten stor tro på teamet, deres løsning for solkraft og at de vil spille en viktig rolle for eiendomsbransjens grønne skifte i årene som kommer, sier Christian Ringnes i Eiendomsspar.

Sunday Power tilbyr “solar as a service” i det norske markedet og har signert over 30 avtaler med en samlet kapasitet på over 10 megawatt og har en stadig voksende pipeline med nye prosjekter. Blant kundene som har solceller fra løsningen til Sunday Power, er Bulk Eiendom.

– At så mange eiendomsaktører av dette kaliberet har tro på både løsningen og teamet vårt, er en stor anerkjennelse av at vi er inne på et riktig spor. Vårt mål er å akselerere det grønne skiftet i eiendomsbransjen med den ledende løsningen for solenergi, og vi går nå inn i vår neste vekstfase med økt ambisjon og motivasjon, sier administrerende direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud.

Sunday Power har utviklet en teknologidrevet forretningsmodell som gjør solceller på store flate tak av næringseiendom attraktivt både for gårdeier og leietaker. Selskapet tar både investerings- og driftskostnadene for anleggene, og har også programvare og dataplattform som gir full oversikt over produksjon og klimaeffekt.

Hør adm. direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud, i podcasten Proptech til frokost her:

Powered by Labrador CMS