NY STILLING: Morten Hotvedt har begynt i Eneo Eiendom.
NY STILLING: Morten Hotvedt har begynt i Eneo Eiendom.

Går til nyetablerte Eneo Eiendom

Morten Hotvedt slutter i Vestaksen Eiendom og starter nytt eiendomsselskap sammen med eierne i Nordic Property Holding.

Publisert Sist oppdatert

Det nystartede selskapet skal utvikle eiendom sammen med grunneiere og investorer, i hovedsak på det sentrale Østlandet, og Morten Hotvedt er ansatt som daglig leder fra 1.7.19. Hotvedt kommer fra stillingen som administrerende direktør i Drammensbaserte Vestaksen Eiendom, ifølge en pressemelding.

Aktørene i det nystiftede selskapet har lang erfaring med utvikling og finansiering av eiendomsprosjekter.

LES OGSÅ: Aslaksen ble ny miljøsjef

– Eneo Eiendom vil gå inn i eiendomsselskaper og eiendommer som har utviklingspotensial. Vi satser på næringseiendom, bolig og helserelaterte bygg. Eneo har forretningsadresse i Olav Vs gate i Oslo, men vil i løpet av høsten etablere kontor i Drammensregionen, da selskapets første prosjekt er i Lier kommune, sier Hotvedt.

På Liertoppen vest for Bauhaus og langs E 18 skal Eneo Eiendom utvikle en eiendom på over 40 mål for Gjellebekk Invest .

LES OGSÅ: Satser på enda mer næring langs motorveien

– I første rekke planlegger vi et bygg på 10.000-14 000 kvadratmeter. Bygget vil bli utviklet til å kunne huse handels- og/eller logistikkbedrifter. Prosjektet har en planlagt byggestart våren 2020, og vil stå ferdig et år senere. Det er stor interesse fra flere leietakere for å etablere ny virksomhet i området, eheter det.

Fakta

Vestaksen Eiendom i Drammen bygger og utvikler leiligheter og næringsbygg/parker i aksen Drammen-Oslo via Eiker-kommunene til Kongsberg. Selskapet har to lokale investorer i ryggen. Stykket Invest (Terje Stykket) 60 prosent og Rune Isachsen Holding 40 prosent.Nordic Property Holding eies av Edvin og Madeleine Austbø, og Eirik Bergh.