STERKERE SAMMEN: Simen Krogh, Head of Growth i Newsec Maps og Linda Jensen, kommersiell direktør i Enin har inngått et strategisk partnerskap.
STERKERE SAMMEN: Simen Krogh, Head of Growth i Newsec Maps og Linda Jensen, kommersiell direktør i Enin har inngått et strategisk partnerskap.

Dette har aldri vært tilbudt i bransjen før

Teknologiselskapet Newsec Maps styrker sin dataplattform for eiendomsindustrien ved å inngå strategisk partnerskap med data- og analyseselskapet Enin.

Publisert

Samarbeidet vil gi brukere av Newsec Maps umiddelbar tilgang til utvidet foretaksdata om leietakere og gårdeiere.

Simen Krogh, Head of Growth i Newsec Maps, sier de er allerede i gang med å utvikle en løsning der kundene deres får oversikt over kredittscoren til leietakere i bygg og nyhetssaker der gårdeiere og leietakere blir nevnt.

– Partnerskapet med Enin åpner opp for å tilby helt nye konsepter som aldri før har vært tilbudt i bransjen. Eksempler på dette er varsling om nedskjæringer hos leietakere og varsling av transaksjoner i markedet som hverken er tinglyst eller kjent i markedet, sier han.

Med tilgang til omfattende historikk og sanntidsdata om hver bedrift vil Newsec Maps ta risikovurderingsmodeller bygget på maskinlæring ut til kundene. Dette gir brukerne av Newsec Maps en indikasjon på sannsynligheten for konkurs hos hver enkelt leietaker og gjør det enklere og raskere å forstå risiko tilknyttet en ny investering og egne porteføljer.

Sammen utfordrer de markedet

Enin (Entity Insights) ble etablert i 2016 og har siden det utviklet en dataplattform hvor strukturerte og ustrukturerte kilder gir grunnlag for total innsikt i en bedrifts betalingsevne, roller, eiere og aktuelle hendelser for alle selskaper i Norden. Ved å kombinere plattformen til Enin med Newsec Maps kan de utvikle spennende og verdifulle konsepter tilknyttet risikohåndtering og markedsinnsikt.

– Våre tanker om strategi for å tilby relevant data i markedet er forbløffende lik. Vi er her for de som må kjenne kundene sine ekstra godt og som ønsker å vite alle detaljer, sier Linda Jensen, kommersiell direktør i Enin.

Hun legger også til at fordelene med å være utfordrere i markedet gjør at de raskt kan utvikle nye løsninger, integrere ny data og utnytte moderne teknologi på en smidig måte.

– Vi er i den spede begynnelse i å utforske mulighetene i våre datasett og det blir utrolig spennende å se hvor vi er om bare et år. Nå jobber vi med å ferdigstille de første konseptene som vi planlegger å lansere allerede i løpet av første kvartal i 2022, avslutter Krogh.

Powered by Labrador CMS