Kjøpte Fagerborg Hotell

Axer Eiendom har kjøpt Fagerborg Hotell i Lillestrøm og eiendommene rundt. Nå skal det utvikles boliger i kvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Romerikes Blad som omtaler transaksjonen og planene til Axer Eiendom. Eiendomsselskapet tar over eiendommen til Fagerborg Hotell fra januar 2018, samt eiendommene rundt hotellet. I det såkalte Fagerborgkvartalet skal det bygges ca. 150 leiligheter, samt noe næringsareal. Til sammen er byggeplanene på den 3,2 mål store tomten på 15 000 kvadratmeter.

– Etter vår vurdering er dette en helt unik beliggenhet. Det er indrefileten i Lillestrøm. Det er grunnen til at vi kjøpte kvartalet. Det ligger veldig fint til etter vår vurdering. Det er tre ting som teller: beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet, sier Borger Borgenhaug i Axer Eiendom til Romerikes Blad.

Han jobber nå med arkitekt og kommunen for å få til en best mulig utvikling. Målet er at nybygget på 12 etasjer står ferdig i 2020.

På bakkeplan vil Axer Eiendom ga et offentlig bytorg med næring og utadrettet virksomhet.

«Fasadene vil bli oppbrutte og variere slik at ikke bebyggelsen skal gi et massivt og ensformig uttrykk. Mot Lillestrøm kirke og kirkeparken er bebyggelsen åpen over 2–3 etasjer og dras opp i et tårn – et signalbygg for Fagerborgkvartalet og for byen», skriver arkitektfirmaet Stein Halvorsen Arkitekter om planene.

Powered by Labrador CMS