Bolig

På vei mot dobbeltseier

Først vant Pilares-prosjektet Ankers Hage byggeskikkprisen - nå er det kandidat til Arkitekturprisen 2019.

PRIS: Først vant Ankers Hage byggeskikkprisen i Drammen - nå er det kandidat til Arkitekturprisen 2019.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Et eksempel til etterfølgelse, sier Drammen Arkitektforening om hvorfor de har nominert Ankers Hage til Arkitekturprisen 2019 som deles ut av Norske arkitekters landsforbund på arkitekturdagen 27. september.

Boligprosjektet Ankers Hage på Bragernes i Drammen er et samarbeid mellom utbygger Pilares, Solli Arkitekter og entreprenør Consto Øst. Tidligere i år ble det tildelt Byggeskikkprisen i Drammen. Prosjektet er en kombinasjon av nybygg og rehabilitering av en hjørnegård fra 1905. Hjørnegården er «møysommelig rehabilitert og nye bygningsvolumer er elegant tilpasset den omkringliggende bebyggelsen og situasjonen», heter det i nominasjonen til Arkitekturprisen.

LES OGSÅ: Politikere vil heller ha park enn boliger

– Som en bevisst boligutvikler synes vi dette er veldig stas. Vi bruker mye ressurser på utviklingen og detaljene i prosjektene, og sammen med gode samarbeidspartnere føler vi at vi har lykkes med å skape et prosjekt som gir området et løft og som vi tror vil stå seg veldig godt over tid, sier daglig leder Håkon Arnstorp i Pilares i en pressemelding.

I nominasjonen nevnes materialer, volumer, spillet i fasadene og takvinkler som eksempler på områder hvor man har lykkes med å kombinere gammelt og nytt. Sentralt i prosjektet har også den gamle hagen som byggene omkranser vært. Denne er bevart, utviklet og tillagt funksjoner som har gjort den tilgjengelig for flere.

LES OGSÅ: Vil fortette langs elva

Arnstorp sier Ankers Hage er et prosjekt som på en god måte gjenspeiler selskapets visjoner og verdier.

– Vi legger mye arbeid og sjel i prosjektene våre for at de skal skille seg positivt ut i markedet og i nærområdene der de bygges. Vi er langsiktige i tankegangen, og har en målsetning om å bygge et brand rundt våre boliger. For å få det til, må vi gang på gang bevise at vi leverer gode produkter og en god reise for våre kjøpere, påpeker Arnstorp.

 

Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Kan revolusjonere morgendagens hyttebygging (+)
Utvikling
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss
Advarer mot byggebrems i nord
Utvikling
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi kommer ikke langt med 150 millioner (+)
Utvikling
Her blir det 12.000 kvadratmeter lager
Utvikling
Omstridt prosjekt banket gjennom i Oslo bystyre
Utvikling
Kommunen kjøper for 180 mill. (+)
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.