Utvikling

Lanserer store fremtidsplaner

Clemens Eiendom og AKA har store planer som de mener vil gjøre regionhovedstaden Hønefoss og Ringerike enda mer attraktiv.

PLANER: Når ny vei og jernbane står klar i 2029, ønsker Clemens Eiendom og AKA å benytte de muligheter byen og regionen har og vil få.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Når ny vei og jernbane er ferdig i 2029 blir Styggedalen/Prestemoen den nye hovedporten til Hønefoss. Clemens Eiendom og AKA ser stort potensiale i området, og ønsker  opplevelser, næring og attraksjoner som kan tiltrekke seg både tilreisende og lokalbefolkningen.

– Området blir et viktig knutepunkt for trafikk til og fra Oslo, Valdres/Hallingdal/Bergen, Vikersund/Drammen og Jevnaker/Gardermoen, melder de to selskapene som har innledet et utviklingssamarbeid.

LES OGSÅ: Vil legge tre milliarder på bordet for en ny bydel

Målet er å skape en stoppeffekt og en reise til effekt for Hønefoss.

– Vi ønsker at flere skal oppleve Hønefoss og regionen som attraktiv, slik at de ikke bare kjører forbi men også reiser hit på besøk eller flytter til regionen – næringsdrivende og private, sier daglig leder Paal Haakensen i AKA.

Partnerne har sett på hvordan området kan benyttes best mulig – for å danne grunnlag for mer arbeidskraft, innovasjon og utvikling i regionen. Det dreier seg ikke om ren handelsbasert næring. Daglig leder Bernt N. Skøien i Clemens Eiendom, forklarer:

– Vi har som mål at området skal bygge opp under Ringeriksregionen som en arena for fremtidsrettet næring. Dette kan være innendørs matproduksjon, bærekraftig fiskeoppdrett eller logistikkbygg, klatrepark, opplevelsessenter, lekeland, egen brygge og ørretfiske. Dette kan tiltrekke seg tilreisende så vel som lokalbefolkningen.

LES OGSÅ: Kjøpte eiendom for 600 millioner

En av hovedføringene for utviklingen er at området skal supplere og ikke konkurrere med andre næringsområder, slik at regionen samlet kan tilby et bredt spekter av utviklingsformål for ny aktivitet.

Fellesprosjektet har regulert inn energistasjoner (morgendagens bensinstasjoner) på begge sider av den kommende firefelts motorveien, tilknyttet avkjøringene til Rv. 35 mot Vikersund og dagens E-16 mot Hønefoss sør.

– Her skal lyssøyler/portaler ønsker tilreisende velkommen til Hønefoss, poengterer Skøien og ramser opp muligheter som truck-/bobilstopp og matservering for at området skal bli et naturlig stoppested for både privat- og yrkesreisende.

LES OGSÅ: Dobler investeringene i storprosjektet

– Et turistsenter kan etableres i tilknytning til energistasjonene, der byens og regionens aktører kan ha sitt utstillingsvindu. Lokale produsenter og firmaer kan vise hva Hønefoss har å by på, foreslår han.

Mulighetsstudien som er utarbeidet legger vekt på at overordnet mål er å sette Ringerike på kartet som en pionerkommune for utvikling av fremtidens næringsområde – for bedrifter med fokus på samfunnsansvarlig utvikling.

Ønsker 40 boliger og næring på Sæter (+)
Bolig
Bunnen nådd for bankmarginene
Aktuelt
Dette er Eiendomsspars prosjekt for 2020
Play
Boligprosjekt løftet resultatet for Ellen K. Raaholt (+)
Analyse
Vil fortette ved Akerselva (+)
Bolig
Les alle PLUSS-sakene ett sted Klikk her!
Omkamp i lagmannsretten om erstatning ved ekspropriasjon
Juss
Kjøpte for 125 mill. (+)
Transaksjoner
Høyest leieprisøkning i Oslo
Aktuelt
Ikke fornøyd med å være i «1-prosent-klubben» (+)
Analyse