Transaksjoner

Kjøpte eiendom for 600 mill. i fjor

AKA investerte i nye eiendommer for 600 millioner kroner i 2018.

Daglig leder i AKA, Paal Haakensen, skal kjøpe eiendom for milliardbeløp i 2019.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendomsselskapet AKA har hatt et begivenhetsrikt 2018, med store eiendomskjøp og en portefølje som har passert 200 eiendommer. Selskapet investerte 600 millioner kroner i nye eiendommer i løpet av fjoråret, hvorav eiendommer verdt 200 millioner kroner overtas i 2019. AKA har nå passert en halv milliard kroner i årlige leieinntekter.

AKA har spesialisert seg på handelseiendommer med leietakere som KIWI, COOP Extra, Europris og REMA 1000. Men selskapet har også kjøpt en eiendom «på hjemmebane» i Hvervenmoen Næringspark, hvor hovedleietakeren er SATS. Også en av de nye Coop Extra-eiendommene er lokal.

– Vi har satset mye lokalt. Vi ønsker å være en positiv bidragsyter til utviklingen av byen vår Hønefoss, både kulturelt og ved bygging av nye møteplasser for næringen, sier adm. direktør Paal Haakensen.

Ved årsskiftet har AKA 342 000 kvadratmeter lokaler i sitt eie, fordelt på 203 eiendommer. Alle eiendommer befinner seg i Norge og har lange leieavtaler med landets ledende dagligvarekjeder og handelsbedrifter.

– Vi er stolte av å ha en solid og langsiktig eiendomsportefølje med flere av Norges største og mest profesjonelle bedrifter som leietakere. Det gjør at vi strekker oss litt lenger hver eneste dag, sier Haakensen.

For 2019 har AKA budsjettert med investeringer på 1 milliard kroner, et tall som kan økes hvis de riktige prosjektene dukker opp.

– Utover investeringer, skal vi sørge for at våre 203 eiendommer og over 300 leieforhold får best mulig oppfølging – og selvsagt følge byggingen av det nye handelsbygget i Hvervenmoen Næringspark tett, sier Haakensen.

 

Eiendomsarving gir gass (+)
Analyse
Bygger helsehus oppå parkeringshuset
Utvikling
Plutselig stoppet salget (+)
Bolig
Signerte avtale om Sundebygget
Utvikling
Ny byrådserklæring: Dette betyr det for bolig- og byutvikling
Aktuelt
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Softbank redder WeWork
Aktuelt
Krever saken forelagt bystyret (+)
Utvikling
Graver hotellrommene ned i bakken
Utvikling
Lars Ove (27) kontrollerer milliardverdier i eiendom (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.