Rom med milliardsalg

Rom Eiendom er i markedet for å selge Schweigaards gate 21-23. Prisen kan bli opp mot 1,7 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det NSB-eide eiendomsselskapet, som ledes av Petter Eiken (bildet), har hyret inn Akershus Eiendom og deres internasjonale partner Jones Lang La Salle for å selge eiendommen som huser Gjensidige og NSB. Schweigaards gate 21-23 er på rundt 30 000 kvadratmeter og har brutto leieinntekter på 84 millioner kroner i 2014. Dermed kan det ligge an til en av årets største transaksjoner.

– Med de leietakerne og en leiekontrakt på ni år, tror vi at vi kan få se en yield på under 5 prosent og en prising på opp mot 1,7 milliarder kroner, sier styreformann Roar Sandnes i Akershus Eiendom til NE nyheter.

Både internasjonale og norske investorer er aktuelle kjøpere av eiendommen.

Gjensidige leier Schweigaards gate 21, mens NSB leier Schweigaards gate 23. Området bak Bjørvika har seilet opp som et attraktivt kontorområde de seneste årene. Rom Eiendom har tidligere utviklet Skatt Øst-bygget i Schweigaards gate 17-19, en eiendom som ble solgt til KLP Eiendom. Entra Eiendom bygger Statoil Fuel and Retails nye hovedkontor i Schweigaards gate 15, mens Rom Eiendom har utviklingsplaner i Schweigaards gate 33.

Schweigaards gate 21-23 er Norges første BREEAM-NOR Excellent næringsbygg. Bygget vant Statens Byggeskikkpris i 2014. 

Foto: Thomas Bjørnflaten/Nyebilder.no

Powered by Labrador CMS