SOL: Fredrikstad kommune vil produsere solenergi og har bedt har med Asplan Viak om assistanse.
SOL: Fredrikstad kommune vil produsere solenergi og har bedt har med Asplan Viak om assistanse.

Vil fylle kommunale bygg med solenergi

Kartlegger nå mulighetene til å kunne produsere solenergi på kommunale tak.

Publisert

- Vi valgte ut 24 bygg som vi ønsket å se nærmere på. Nå har vi gått videre med mer detaljert kartlegging av åtte bygg som vi mener er mest aktuelle for solenergiproduksjon, sier prosjektleder Marianne R. Kahrs på Byggteknisk stab i Fredrikstad til kommunens nettside.

LES OGSÅ: Ble store på bil, men driver godt i eiendom også

Kommunen har engasjert rådgiver Asplan Viak for å bistå i arbeidet med kartleggingen. Selskapet har bred erfaring fra tilsvarende type oppdrag, blant annet for Trondheim kommune.

- Gode rådgivere og tett samarbeid er avgjørende for å lykkes i et slikt prosjekt påpeker Kahrs.

LES OGSÅ: Har tjent fett på to gamle industrieiendommer

Nylig var prosjektteamet på befaring på et sykehjem og et eldresenter i strålende sol og sommervarme. Vaktmestere bisto i befaringene for å gi mer kunnskap om blant annet takkonstruksjon og elektrotavler.

- Når siste del av kartleggingsarbeidet er ferdig skal rådgiver gi kommunen en anbefaling på hvilke bygg som vil være mest hensiktsmessige og lønnsomme å etablere solceller på. Deretter håper Byggteknisk stab å gjennomføre bygging av solceller på noen av kommunens tak, og dette bør være realistisk å få til allerede til høsten, mener prosjektlederen.