TECH-TØRKE: Etterspørselen fra tech-markedet i USA er ikke lenger hva den var. Det fikk selgerne av denne eiendommen i San Francisco merke.

Verdifall på 45 prosent etter tech-kollaps

CBRE-fond må ta blodig tap etter å ha eid denne bygningen i tre år.

Publisert Sist oppdatert

I juni 2020 kunne et fond tilrettelagt av CBRE Global Investors annonsere at de hadde fått tilslaget på 123 Townsend Street, en historisk bygning i San Francisco. Bygget er opprinnelig oppført i 1903 og var en av de få bygningene som greide seg gjennom det store jordskjelvet i byen i 1906.

I 2000 ble det investerte store beløp i oppgradering og renovering av bygget, blant annet med et «state of the art»-treningssenter, takterrasse og store strukturelle endringer.

Bygget er på seks etasjer og CBRE måtte bla opp 135 millioner dollar for eiendommen i 2020. CBRE Global Investor uttalte samtidig at eiendommen var godt posisjonert for videre vekst med bakgrunn i sentral beliggenhet samt etterspørsel fra «den nye økonomien».

Filleristes

Slik gikk det ikke. Kontorsegment med leietakere fra tech-sektoren i USA har blitt filleristet under og etter pandemien. Capital Economics har spådd et verdifall i eiendomsverdiene på 40 prosent i San Francisco de neste to årene.

Og omtrent slik gikk det, da CBRE-fondet ble nødt til å selge eiendommen videre, hvor de to gjenværende leietakerne PayPal og Samba TV har leiekontrakter til henholdsvis 2025 og 2028.

Tidligere i år varslet at fondet at de måtte kvitte seg med 123 Townsend Street. Prisantydningen var satt til 90 millioner dollar, men ingen bet på. Nå er det kjent at Rubicon Point Partners blir ny eier av eiendommen, ifølge nettstedet IPE Real Assets. Pris: 72 millioner dollar, tilsvarende en nedgang på 45 prosent sammenlignet med det som CBRE-fondet betalte i 2020.

- Vi er oppmuntret av de initiativene San Francisco har tatt for å stimulere økonomien og forretningsklimaet. Vi tror at bygningen vil dra nytte av dette, sier en representant for Rubicon Point etter at transaksjonen ble kjent.

Powered by Labrador CMS