REPRESENTASJON: Kjell Inge Røkke bor i Sveits og kan være i Norge bare noen få dager i året. Da er et jaktslott i Sverige godt å ha.

Røkke bladde opp over 200 mill for jaktslott i Sverige

Fjellgården og jaktslottet Henvålen i utkanten av naturreservatet i Härjedalens fjällvärld har fått ny eier - Kjell Inge Røkke.

Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert med ny informasjon om at Kjell Inge Røkkes private selskap TRG tar over eiendommen.

Etter drøye ni år har den svenske treforedlingsbedriften SCA fått solgt jaktanlegget Henvålen.

I forrige uke kjøpte nemlig Aker den nesten 100.000 mål store eiendommen for 200 millioner svenske kroner som er over 202 millioner norske.  Men etter reaksjoner har Aker solgt eiendommen videre til TRG for samme sum.

Det var Östersund-Posten som skrev om saken først. 

 Jaktanlegget ligger flere kilometer inn i Henvålen naturreservate i nordlige Härjedalen, nær Storsjö kapell og Börtnan, ti mil nordøst for Røros i luftlinje. Det har røtter tilbake fra tidlig 1800-tall og var permanent bebodd frem til 1945.

Den nåværende eiendommen ble kjøpt på midten av 1990-tallet av Maths O. Sundqvist som i 2007 begynte å utvide anlegg med plass til 24 overnattingsgjester. Prosjekt stoppet i 2009 etter at Sundqvists investeringsselskap Skrindan havnet i økonomiske vanskeligheter og ble overlatt til staten ifølge Wikipedia. Etter Sundqvist døde ble anlegget i sin helhet overtatt av SCA, Industrivärden og Handelsbanken i 2013. SCA tok over det hele tre år senere og brukte eiendommen som jakthytte og konferanseanlegg. Denne bruken vakte oppsikt i pressen som anklaget selskapet for overdreven representasjon, med titler som SCA-toppenes jaktparadis.

Anlegget består av rundt åtte bygninger i tradisjonell Härjedal-stil.

Powered by Labrador CMS