ØKER SATSINGEN Spacemakers CEO Håvard Haukeland er fornøyd med støtten, som kan doble selskapets ekspansjonsplaner.
ØKER SATSINGEN Spacemakers CEO Håvard Haukeland er fornøyd med støtten, som kan doble selskapets ekspansjonsplaner.

Spacemaker får millioner til internasjonal storsatsing

Innovasjon Norge har gitt Spacemaker har gitt millionstøtte til selskapets internasjonale satsing.

Publisert

Spacemaker får 38,5 millioner kroner i tilskudd fra Innovasjon Norge. I tillegg får selslapet et risikolån på 10 millioner kroner. Spacemaker har utviklet kunstig intelligens som brukes i boligutviklingen, og har kunder og samarbeidspartnere som OBOS, AF Gruppen, Veidekke Eiendom og Stor-Oslo Eiendom. Selskapet skal nå satse internasjonalt.

– Støtten vil gjøre det mulig for oss å akselerere våre ekspansjonsplaner ytterligere. Den vil både hjelpe oss med å tilpasse vår programvare til behovene i hvert marked, og til å utvikle helt nye funksjoner som kan styrke våre kunders satsing på digitalisering og bærekraft, sier medgründer og teknologisjef Carl Christensen i Spacemaker til nettavisen Shifter.

På Linkedin skriver CEO og medgrunder Håvard Haukeland at støtten vil løfte selskapets globale satsing og produktutvikling. I løpet av 2020 har Spacemaker gått inn i tre nye markeder, Finland, Frankrike og Danmark, hvor det gjør pilotprosjekter. «Støtten vil gjøre det mulig for oss å doble våre ekspansjonsplaner», skriver Spacemaker på sin Linkedin-side.