TECH: Stor-Oslo Eiendom har tidligere gått inn i Håvard Haukelands (tv) Spacemaker og Aleksander Langmyhrs (th) Dimension10. Nå får Mathis Grimstad med Henrik B. Taubøll i styret i nye Stor-Oslo PropTech AS.
TECH: Stor-Oslo Eiendom har tidligere gått inn i Håvard Haukelands (tv) Spacemaker og Aleksander Langmyhrs (th) Dimension10. Nå får Mathis Grimstad med Henrik B. Taubøll i styret i nye Stor-Oslo PropTech AS.

Stor-Oslo starter proptech-selskap

Stor-Oslo Eiendom lanserer et eget proptech-selskap som skal investere i oppstartsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vært med på eiersiden i proptech-suksessen Spacemaker siden oppstarten i 2016, har Stor-Oslo Eiendom fått vann på mølla. Nå lanserer Stor-Oslo Eiendom selskapet Stor-Oslo PropTech AS. Målet er å investere i oppstartsbedrifter som kan være med på å effektivisere eiendomsbransjen og bidra til å utvikle en mer bærekraftig bransje.

– Dette er en lansering vi har gledet oss veldig til å dele med omverdenen. I Stor-Oslo Eiendom har vi et betydelig engasjement for teknologiutvikling og smarte løsninger, hvilket gjenspeiles i utviklingsprosjektene våre. Vår bransje er en miljøversting, som alene står for 40 prosent av klimagassutslippene på verdensbasis. Det kan ikke fortsette, og vi anser det som vår forpliktelse å ta grep for en grønnere bransje i tråd med FNs bærekraftsmål, sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom.

Han legger til at Stor-Oslo Eiendom er en rendyrket eiendomsutvikler som ser at de kan bruke og utvikle ny teknologi som vil effektivisere og øke verdien i prosjektene.

Stor-Oslo PropTech AS blir et datterselskap i Stor-Oslo Eiendom-paraplyen. Selskapet har fått med Wiersholm-advokat Henrik B. Taubøll, som er en av initiativtakerne bak nettverket PropTech Norway.

– Vi er svært glade over at Henrik har sagt ja til å være med på å utvikle Stor-Oslo PropTech. Han har de riktige ambisjonene, en unik kompetanse og et stort nettverk som kommer oppstartsbedriftene vesentlig til gode, sier Grimstad.

– Proptech er en megatrend som vi ser at endrer eiendomsbransjen verden over. Dette gjelder alt fra smarte bygg, smarte byer og nye forretningsmodeller, som co-working, til mer fintech-baserte produkter som plattformteknologi for transaksjoner og lån. Vi har sett en eksponentiell vekst i dette markedet de siste årene og jeg har sittet tett på det internasjonale proptech-miljøet i mange år, samt jobber nå aktivt med proptech hos advokatfirmaet Wiersholm. Jeg håper å kunne bidra med erfaring og nettverk til Stor-Oslo Proptech og bedriftene de velger å satse på, sier Taubøll.

Grimstad tilbyr oppstartsselskaper kompetanse og mulighet til å utvikle sine gode tekniske løsninger i reelle prosjekter.