ROBOT: Går det som Bernt Børnich ønsker, blir det roboter som kontrollerer eiendommer i fremtiden.
ROBOT: Går det som Bernt Børnich ønsker, blir det roboter som kontrollerer eiendommer i fremtiden.

Roboter inn i eiendom

Går det som sikkerhetsselskapet vil, blir det roboter på hjul som patruljerer eiendommer i fremtiden. Ikke vektere.

Publisert

Halodi Robotics i Moss har utviklet en menneskelignende robot på to hjul og bevegelige armer. Den utøver forhåndsprogrammerte arbeidsoppgaver ved hjelp av kunstig intelligens og kan fjernstyres via VR ved behov.

Selskapets mål er å fornye flere bransjer ved hjelp av robotteknologi, inkludert eiendom, basert på grunntanken om at roboter utfører arbeidsoppgaver som på engelsk kalles dirty, dangerous and dull.

- Det kan gjøre arbeidslivet bedre ved at ansatte kan prioritere oppgaver hvor de kan skape større verdi for både arbeidsgiver og samfunnet ellers, sier administrerende direktør Bernt Børnich i en pressemelding.

han trekker frem typiske vektertjenester som ett av områdene som passer for robotene.

- De kan brukeses til patruljering, adgangskontroll og mobilt eller stasjonært vakthold, samt oppgaver som kan være farlige for mennesker, påpeker han.

Tankene hos selskapet med hovedkontor i Moss og distriktskontor i Montreal og California, er såpass hårete at det børsnoterte, amerikanske sikkerhetsselskapet ADT nå går inn på eiersiden. Samtidig starer de et pilotprosjekt for å begynne utrullingen av roboter som kan utføre dagens og fremtidens vekteroppgaver.

- Vi ser stor verdi i robotenes menneskelige formfaktor, både fordi de skal operere i miljøer designet for mennesker og fordi de egner seg godt for fjernstyring via VR. Dermed kan en robot som oppdager en ukjent situasjon alarmere mennesker et annet sted og som kan ta kontroll over roboten og løse problemet, sier Børnich.

Powered by Labrador CMS