GÅR VIDERE: Det norske VR-selskapet Dimension10 er blant de 25 som går videre i kåringen av Europas beste PropTech start-ups. Her kommersiell direktør Mike Connors som redegjør om selskapet.
GÅR VIDERE: Det norske VR-selskapet Dimension10 er blant de 25 som går videre i kåringen av Europas beste PropTech start-ups. Her kommersiell direktør Mike Connors som redegjør om selskapet.

Norske Dimension10 og SmartPlants videre i PropTech-kåring

De norske selskapene Dimension10 (VR) og Smart Plants / Clev Air (smart bygg tech) er videre til topp 25 i Munchen i kåringen av Europas beste PropTech-startup.

Publisert Sist oppdatert

Real Estate Innovation Network avholder kåring av Europas beste PropTech start-up. Av 2.000 selskaper ble 50 selskaper valgt ut til pre-pitch i London forrige uke. Nå er det avklart hvilke 25 selskaper som går videre.

– Det er gledelig at to sterke norske selskaper kom videre til topp 25, uttaler jurymedlem Henrik Taubøll.

LES OGSÅ: Europas beste PropTech-selskaper skal kåres

Dimension10 er ett av fem selskaper på topp i kategorien plan & build.

FORNØYD: Aleksander Langmyhr fra Dimension10.<br>(Foto: Dimension10)
FORNØYD: Aleksander Langmyhr fra Dimension10.
(Foto: Dimension10)

– Vi er veldig stolte over å være blant de 25 beste proptech-selskapene i Europa. For kundene våre er det en bekreftelse om at de jobber med et ledende selskap innen sektoren. For oss er det en fantastisk anerkjennelse for alt arbeidet alle i selskapet legger ned, sier Aleksander Langmyhr fra Dimension10.

– I tillegg er det ekstra spesielt da vi er eneste topp 25-selskapet som jobber med AR/VR teknologi. Det har vært mye prat om teknologien og den er spådd en voldsom vekst i årene som kommer. Da er det er gøy at vi er først ute og leder utviklingen i denne plattformrevolusjonen.

LES OGSÅ: Nordmenn i internasjonal PropTech-jury

For øvrig er selskapene Caala fra Tyskland (software for automatisk beregning av kostnader i byggeprosjekter), Moasure fra UK (bioteknologisk løsning for vertikale installasjoner for luftkvalitet), Molteo fra Tyskland (samhandlingsverktøy for byggeprosjekter) og VOXELGRID fra Tyskland (verdens desidert billigste 2D-tegninger av bygg) videre i kategorien.

SmartPlants / Clevair er ett av fem selskaper på topp i kategorien management

– Det er veldig kjekt å bli anerkjent på europeisk nivå med det vi har jobbet med de siste fem årene, sier Sjur Usken fra SmartPlants.

FÅR LØNN FOR STREVET: Sjur Usken fra SmartPlants.
FÅR LØNN FOR STREVET: Sjur Usken fra SmartPlants.

– Det hjelper oss å få frem budskapet til de eiendomsaktører som ennå sitter på gjerdet og ikke ser de store endringer som kommer som en flodbølge. Og det viktigste av alt, vi kan gjøre en forskjell for miljøet i dag ved å drifte våre eksisterende bygg bedre, samt skape bedre lønnsomhet og inneklima for leietakere.

For øvrig er selskapene Facilio fra US (FM og energi software), H3 Zoom Facade Inspector fra Singapore (AI-backet fasadeinspeksjon med droner), Oriient (innendørs navigasjon) fra Israel og Vilista fra Tyskland (energibesparelser) med i kategorien.