Tech:

PILOTPROSJEKT: Samsung og Microsoft har gått sammen i et pilotprosjekt for å utvikle en felles digital portal for drift og vedlikehold i nærings- og boligbygg.

- Grunn til å følge med når to store aktører går sammen for utviklingen av en felles standard

Samsung og Microsoft samarbeider om ny integrert PropTech-portal for smarte driftsløsninger.

Publisert

Samsung og Microsoft har gått sammen i et pilotprosjekt for å utvikle en felles digital portal for drift og vedlikehold i nærings- og boligbygg. Samarbeidspartnerne har satt seg høye ambisjoner om å modernisere og effektivisere eiendomsforvaltning gjennom bruk av intelligent teknologi.

VIL SKYTE FART PÅ UTVIKLINGEN: Vi forventer å se stor utvikling innen eiendomsteknologien den nærmeste tiden, sier advokatene Jeppe Songe-Møller (t.v.) og Ditlef Thaulow i Advokatfirmaet Schjødt.

- Det er grunn til å følge med når to store aktører går sammen for utviklingen av en felles standard. Vi forventer at utviklingen herfra vil skje raskt, sier advokatene Jeppe Songe-Møller og Ditlef Thaulow i Advokatfirmaet Schjødt.

Ved bruk av skytjenester, sensorer og smarte driftsanlegg og apparater, skal eiendommen kunne driftes gjennom ett integrert program. Portalen vil kunne brukes til styring, feilsøking og kontroll av alle tilknyttede komponenter i bygningen. Ifølge en pressemelding fra Microsoft vil løsningen kunne varsle om spesifikke vedlikeholdsbehov før eventuelle skader oppstår.

- Det har vært høyt fokus på PropTech de siste årene, og innen eiendomsdrift er potensialet stort, forteller Schjødt-partner Jeppe Songe-Møller.

- Vi har hatt få integrerte løsninger som snakker sammen. Dette er spennende og etterlengtede nyheter.

I første omgang vil pilotprosjektet testes ut på det Nasjonale Universitetet i Singapore (NUS). Når portalen vil kunne forventes for lansering er ennå ikke gjort kjent.

- Flere aktører i eiendomsmarkedet i Norge har allerede opplevd hvordan smarte løsninger for ventilasjon og belysning gir kostnadskutt og mer effektiv forvaltning. Bruk av kunstig intelligens er tidseffektivt og reduserer driftskostnader, påpeker advokatene.

De tror det er store endringer i vente.

- Vi forventer at samarbeidet mellom Samsung og Microsoft vil skyte fart på utviklingen. Det kan være lønnsomt for eiendomsutviklere og forretningsførere å orientere seg om hvilke muligheter intelligent eiendomsdrift gir, sier eiendomsadvokat Ditlef Thaulow.

Powered by Labrador CMS