SATSER: Salman Saeed er styreformann i ny satsing på fleksible kontorlokaler.
SATSER: Salman Saeed er styreformann i ny satsing på fleksible kontorlokaler.

Proptech-satsing for fleksible kontorer

En ny digital plattform skal formidle fleksible kontorlokaler.

Publisert Sist oppdatert

– Flexspace.no blir Norges første digitale plattform for formidling av fleksible kontorer (co-working og kontorhotell). Satt på spissen en digital markedsplass, formidler og rådgiver for fleksible kontorer, en posisjon ingen andre har tatt i Norge ennå, sier Salman Saeed.

Har har vært direktør i WeWork og er styreleder i Flexspace.no. Med seg i styret har han Jannik Woxholth (tidligere partner i McKinsey), Johan Backe (fjerde generasjons eier i BackeGruppen), Sam Farao (seriegründer og ekspert på søkemotoroptimalisering og digitale plattformer) og Suchet Dhindsa Salvesen (ekspert på blockchain og plattformteknologi). Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum er i advisory board, mens Jens Rask-Jensen blir daglig leder.

Salman Saeed forteller at de tradisjonelle næringsmeglerne ikke bruker særlig med krefter på fleks-operatørene og jobber stort sett med de store tradisjonelle utleieoppdragene.

– Konvensjonell kontorleie kommer nok til å se en ytterligere disrupsjon som følge av korona, hvor fleksibilitet på leietid og størrelsen på lokalet blir stadig viktigere. Hvorfor leie kontorer i fem år når man ikke vet hvor mange mennesker man har i bedriften kun ett år frem i tid? Korona har nok i aller høyeste grad vært en positiv endring for fleks-operatørene. Folk har blitt vant til mer hjemmekontor og fleksible ordninger under Korona, sier Saeed.

Flexspace.no skal være gratis for leietakere som er på jakt etter lokaler, og tar seg betalt fra operatørene av fleksible lokaler. Selskapet ser også muligheter for å skalere seg mot utlandet. Det vurderes også å gå inn på tradisjonelle kontoroppdrag uten krav om eksklusivitet. En emisjon prisen Flexspace for 10 millioner kroner.