FJORDBYEN: Her skal det bygges en ny bydel i strandkanten.
FJORDBYEN: Her skal det bygges en ny bydel i strandkanten.

Eidos styrker seg for fremtiden

Torgeir Finnerud blir forvaltningsdirektør. Ny administrerende direktør skal på plass.

Publisert

– Vi vil styrke forvaltningen og ta en enda tydeligere rolle i utviklingen av den nye fjordbyen, sier styreleder Eva Hagen i en pressemelding i forbindelse med jakten på ny toppsjef.

Eidos Eiendomsutvikling er største grunneier på Lierstranda ved Drammen der de forvalter et tomteareal på 500 mål. Resten av området som skal transformeres til en moderne og urban fjordby, eies av 20 private grunneiere. Selskapet har ansvaret for å utarbeide områdereguleringen som skal til politisk behandling i Lier kommune i 2022.

– Vi skal i kraft av å være den største grunneieren være en drivkraft i utviklingen av Fjordbyen Lier og Drammen, sier styreleder Hagen.

Fra forvaltning til konsern

Torgeir Finnerud har ledet Eidos siden 2014 da Eidos var et rendyrket forvaltningsselskap med ti millioner i leieinntekter. I dag er Eidos et konsern med 11 heleide datterselskaper.

– Lierstranda skal transformeres til en moderne by, men ikke over natta. Mange av våre leietakere skal forbli på området i veldig mange år fremover. De skal tas godt vare på. Samtidig skal vi gjennomføre forvandlingen av hele området som skal tjene samfunnet på aller beste måte, sier Finnerud.

Endringene i Eidos som nå skal gjennomføres er planlagt over tid.

– Det strategiske grepet speiler utviklingen. Vi er på oppløpssiden med områdereguleringen. Torgeir har gjort en meget god jobb. Vi er veldig glade for at han fortsetter i rollen som forvaltningsdirektør inntil ny administrerende direktør er på plass, påpeker Hagen.

Powered by Labrador CMS