NY SJEF: Malene Tunold kommer fra rekrutteringsselskapet Capus, men presiserer at Eiendomstalenter ikke skal være en konkurrent til rekrutteringsbransjen.
NY SJEF: Malene Tunold kommer fra rekrutteringsselskapet Capus, men presiserer at Eiendomstalenter ikke skal være en konkurrent til rekrutteringsbransjen.

Blir sjef i Eiendomstalenter

Oppstartsselskapet Eiendomstalenter har ansatt Malene Tunold som daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha startet opp i våres, har Eiendomstalenter.no nå fått på plass en daglig leder i selskapet. Malene Tunold er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. De siste årene har hun jobbet i Capus ned rekruttering av ledere, mellomledere og fagspesialister til privat sektor. Samtidig har hun vært daglig leder for Styrelederskolen.

– Vi er ydmyke over den responsen vi har fått så langt, og som har ført til at vi tidligere enn planlagt får en daglig leder inn som kan løfte selskapet og dets potensial videre. Vi har på kort tid sett en anerkjennelse fra bransjen på at vi besitter en unik innsikt hva gjelder menneskelige ressurser i bransjen, sier Salman Saeed, en av gründerne i Eiendomstalenter.

Han omtaler Tunold som en dyktig, hardtarbeidende, fremoverlent og omgjengelig dame med ben i nesa.

– Hun har den riktige profilen og bakgrunnen til å løfte selskapet videre og ta ut dets fulle potensiale, og vi gleder oss stort til å samarbeide tett med henne i tiden fremover, sier Saaed.

– Jeg tar med meg mange gode erfaringer både fra rekrutteringsbransjen og rollen som daglig leder i Styrelederskolen, og det er med stor ydmykhet jeg nå går inn i rollen som daglig leder i Eiendomstalenter. Dette er et konsept jeg har stor tro på, og med et så velkomponert styre er jeg overbevist om at vi kan fylle et tiltrengt behov i markedet. Vi skal ikke forsøke å ta opp kampen med de tradisjonelle rekrutteringsfirmaene, men heller være en samarbeidspartner for dem og eiendomsaktørene når det gjelder å finne de beste, unge talentene, sier Tunold.

Hun mener Eiendomstalenter sitter på en base potensielle ansatte som gjør at selskapet kan levere de beste kandidatene under 40 år.

– Vi jobber spisset mot én bransje, og kjenner de unge talentene fra før. Det mener vi har stor verdi ettersom vi kan jobbe raskt og målrettet for å finne akkurat den kandidaten som eiendomsselskapene trenger, sier Tunold.