GRÜNDERE: Sondre Magnussen og Paulius Kvedaras er gründerne bak Speiz.
GRÜNDERE: Sondre Magnussen og Paulius Kvedaras er gründerne bak Speiz.

Skal bli det ledende proptech-selskapet for lager- og logistikkareal

Speiz er en datadrevet B2B plattform som matcher utleier og leietaker for lager- og logistikkareal.

Publisert Sist oppdatert

– Plattformen benytter seg av data- og markedsinformasjon fra vår database, der hensikten er å øke inntjening på eksisterende areal og finne de beste alternativene for leietakere. Databasen består av innsamlet, strukturert og oppdatert informasjon direkte fra eiendomsselskaper og leietakere, og fra offentlige, private og tredjepartskilder. Speiz strukturerer og optimerer det som nå er et lite oversiktlig og effektivt marked, i tillegg til å tilby unik markedsinnsikt, forklarer Sondre Magnussen, en av gründerne bak Speiz.

På under 9 måneder har selskapet samlet informasjon på tusenvis av bygninger i det norske markedet og registrert mer enn 50.000 kvadratmeter på sin plattform. Selskaper som Møller Eiendom, Bonum, Daymio og Båtgutta er på kundelisten.

Kjente navn med på laget

Sammen med partneren Paulius Kvedaras, startet de selskapet i April 2020 og på slutten av året fikk selskapet med seg Daumantas Dvilinskas som arbeidende styreleder. Dvilinskas er grunnlegger og daglig leder av TransferGo, en britisk fintech startup som nå opererer i mer enn 50 land og som hittil har hentet om lag 70 millioner dollar fra investorer i hele verden. – Dvilinskas er en viktig brikke i planene våre og hjelper Speiz med strategi, kapitalinnhenting og fremtidig skalering i Europa, forklarer Magnussen.

Begge gründerne har vært en del av Antler sitt akseleratorprogram, der Antler investerer i tidligfase-teknologiselskaper etter en svært grundig due diligence-prosess og jobber med gründere over en lengre periode før de gjør en investeringsbeslutning.

Trond Riiber Knudsen har også investert i selskapet. Han har fungert som rådgiver for gründerne helt siden selskapet ble startet.

– Trond er uvurderlig for oss og selskapet. Hans erfaring og evne til å tegne ut det store bilde har gitt oss muligheten til å få til veldig mye på veldig kort tid, sier Magnussen.

Tilbyr lokaler som ikke er i markedet

Speiz tilbyr alt areal som ikke er rene kontorarealer. Et eksempel kan være en bedrift som ligger sentralt med en stor kjeller de ikke benytter, utviklingseiendom som skal rives, sesongareal som benyttes til båtlagring eller gamle retailarealer.

– Økt e-handel fører til at flerbruksarealer blir konvertert til logistikk, særlig netthandel og hjemlevering er på utkikk etter slike arealer, sier Magnussen og understreker at lager- og logistikk er et spennende segment å være i. Særlig nå som kontor står ovenfor en omveltning og alle pilene peker oppover i logistikkmarkedet.

– Både etablerte eiendomsselskaper og bedrifter som i utgangspunktet ikke driver med eiendom er våre kunder. Det er mange bedrifter som ikke har utleie av areal som sin hovedvirksomhet, men som likevel har ledig areal, fortsetter han.

Innsikt

Istedenfor å bla igjennom haugevis av annonser og sende spørsmål til de ulike tilbyderne, har Speiz automatisert prosessen slik at potensielle leietakere finner akkurat det de ønsker seg, og finner svar på eventuelle spørsmål. Du får også vite hva lignende eiendommer som den du er på jakt etter koster, og hva som blir ledig de neste 6 månedene. Basert på Speiz sin anbefaling vil kundene få informasjon om hvorvidt det lønner seg å vente på et lokale (for det kommer et bedre lokale innen kort tid), eller ta et som er ute i markedet nå.

– Det er mange spennende eksempler på ledige lokaler i dag, som ikke ligger på Finn.no. alt fra sesonglokaler som kan benyttes deler av året, til utviklingseiendommer og halvtomme lokaler. For eiendomsselskaper som eier lager- og logistikkeiendom bidrar vi til å øke inntjeningen på eksisterende areal, sier han og fortsetter: – For selskaper som benytter seg av lager- og logistikkareal bidrar vi med å finne den optimale løsningen. Vi analyserer det totale tilgjengelige markedet både i nåtid og i fremtid, sammenlikner og gir hver enkel bedrift innsikt i hvilke alternativer de har – basert på deres egne kriterier.

Store ambisjoner

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra markedet, både på etterspørsel- og tilbudssiden. Vi har allerede skapt omsetning for flere selskaper, sier Magnussen og nevner selskaper som Møller Eiendom, Bonum og Daimyo.

– I tillegg har vi hjulpet utenlandske selskaper med å finne areal som skal benyttes frem i tid og som ikke er tilgjengelig i det åpne markedet.

– Hvor er dere om 5 år?

– Da er Speiz det ledende dataselskapet i Europa for lager- og logistikkareal.

Powered by Labrador CMS