Tech

Satser enda mer på intelligens

Etter å ha samarbeidet tett siden 2017, tar giganten skrittet fullt ut og innfører AI i hele eiendomsporteføljen.

AVTALE: Styreleder Anders Kvåle og konserndirektør Ida Aall Gram signerer avtalen om langsiktig samarbeid.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

AF Gruppen har samarbeidet tett med Spacemaker siden 2017, og nå utvider de  avtalen fra enkeltprosjekter til å omfatte hele eiendomsporteføljen. Målet er å gi bedre boliger, samt å sikre best mulig utnyttelse av tomter til bolig- og næringsbygg, ifølge en pressemelding.

LESD OGSÅ: Unge hoder tenker nytt

Ved å bruke kunstig intelligens vil AFs eiendomsutviklere, AF Eiendom og LAB Eiendom sikre at de sammen med arkitektene får utnyttet tomtene optimalt og skape best mulig boliger for kommende beboere. Spacemakers teknologi vurderer og analyserer ulike forhold og forutsetninger på en tomt. De tar hensyn til fysiske data, forskrifter og preferanser. På den måten kan man for eksempel sikre best mulige solforhold, lavest mulig støynivå og en god utnyttelsesgrad innenfor reguleringsplanens bestemmelser.

– Vi er veldig glade for å utvide samarbeidet vårt. Vi har fått bidra aktivt i utviklingen av verktøyet og opplever Spacemaker som usedvanlig kundeorienterte med klart formål om å bidra til økt verdiskapning. Vi ser at denne teknologien gir store fordeler, sier konserndirektør Ida Aall Gram i Eiendom i AF Gruppen.

LES OGSÅ: Politikerne stoppet boligprosjektet

AF har også bidratt med kapital inn i Spacemaker gjennom investeringsselskapet Construct Venture sammen med OBOS.

Også daglig leder og porteføljedirektør Tore Grimstad i LAB Eiendom er entusiastisk.

– Verktøyet gir oss mulighet å generere et stort utvalg av konfigurasjoner på aktuelle tomter for å finne best mulig løsning og se hvordan prosjektet påvirker omgivelsene, sier han.

LES OGSÅ: Satser stort i hjembygda

– Dette strategiske samarbeidet er en viktig milepæl for oss. AF Gruppen vil bruke plattformen i sine prosjekter både i Norge og i Sverige, samt på tvers av sine forretningsområder. Som et av de mest fremtidsrettede selskapene i bransjen forstår de utfordringene samfunnet står overfor når det gjelder klimaendringer og urbanisering. De har også sett hvilken betydning kunstig intelligens kan ha for å håndtere disse, sier styreleder Anders Kvåle i Spacemaker.

Må møte som tiltalt i retten denne uken (+)
Juss
Vil hedre sin avdøde kone på Fornebu
Utvikling
Vil bygge flere hundre boliger (+)
Bolig
Rentetoppen er nådd
Play
Midlertidig uteservering på Sukkerbiten
Aktuelt
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Staten selger eiendommer verdt over 100 mill (+)
Transaksjoner
Ukens tips – Anleggsbidragsmodellen
Juss
Tempelridder konket igjen
Aktuelt
Byggherrehjørnet: Ansvar for offentlige tillatelser i totalentrepriser
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.