NY SATSING: Selskapet som står bak WeWork vil jobbe med smarte byer.
NY SATSING: Selskapet som står bak WeWork vil jobbe med smarte byer.

WeWork baner vei for smarte byer

WeWorks enorme mengder med brukerdata gir selskapet en posisjon som gir store muligheter for å satse på smarte byer.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet som står bak WeWork, We Company, har gått i gang med et initiativ for fremtidens byer. Den tidligere Waze- og Google-direktøren Di-Ann Eisnor er hyret inn for å lede satsingen. Ifølge We Company skal Eisnor og hennes team med ingeniører, arkitekter, datateknikere, biologer og økonomer skape produkter og gå sammen i partnerskap med lokale grupper over hele verden for å hjelpe med å adressere problemene som kommer fra globalisering, urbanisering og klimaendringer.

Med WeWorks 425 coworking-lokaler i over 100 byer, har WeWork enorme mengder data som kan brukes til å utvikle smarte løsninger for byene. Eisnors team skal knytte dataene sammen, også utenfor byggene, og lage fremtidens løsninger for urban mobilitet, infrastruktur og miljøløsninger.

Foreløpig er det lite klart hva We skal gjøre innenfor smarte byer. Men den seneste tiden har We gjort flere kjøp av selskaper som sitter på store datamengder om alt fra hvordan folk bruker fysiske plasser som kjøpesentrene til hvordan ansatte bruker konferanserommene.

Se også: Proptech-selskapene angriper eiendomsbransjen utenfra: