STORE MULIGHETER: Adm. direktør i Visma Software, Erlend Sogn, og Marie Myrvang, adm. direktør i Fenistra, ser store muligheter.
STORE MULIGHETER: Adm. direktør i Visma Software, Erlend Sogn, og Marie Myrvang, adm. direktør i Fenistra, ser store muligheter.

Visma kjøper Fenistra – skal digitalisere eiendomsbransjen

Visma kjøper Fenistra og går dermed i gang med en storsatsing på digitalisering av eiendomsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

– Fenistra digitaliserer og forenkler kompliserte prosesser i eiendomsforvaltning, sier adm. direktør i Visma Software, Erlend Sogn.

Han mener Fenistras system og selskapets brede kompetanse og forståelse av eiendom passer utmerket med Vismas strategi om å effektivisere og automatisere eiendomsbransjen.

Fenistra har siden oppstarten i 1994 blitt fagmiljøenes foretrukne system. Visma mener Fenistras visjon om å være en pådriver i digitaliseringen av eiendomsbransjen, fra forvaltning av næringseiendom, kjøpesentre, drift og vedlikehold til krav om dokumentasjon og håndtering av moms passer godt med Vismas strategi.

– Vi forventer at digitalisering innenfor eiendom vil øke kraftig i synergi med Visma, og at utvikling og innovasjon i Fenistra vil skyte fart som en del av Vismas økosystem. Målet er i fremtiden å tilby kundene ytterligere skybaserte og intelligente verktøy, sier Marie Myrvang, administrerende direktør i Fenistra.

Visma er allerede en aktør innenfor eiendomsbransjen og eiendomsforvaltning gjennom selskapet Websystemer AS, som leverer skybaserte komplette løsninger for eiendomsmeglere og bemanningsforetak. Visma har også Tampuuri Oy, som med sine løsninger forvaltes over en million boliger og 75 000 eiendommer i Finland.