GODE PROSJEKTER: Veidekke Eiendom bruker Spacemaker for å få til bedre boligprosjekter. Her er illustrasjon av prosjektet Lerum Brygge.
GODE PROSJEKTER: Veidekke Eiendom bruker Spacemaker for å få til bedre boligprosjekter. Her er illustrasjon av prosjektet Lerum Brygge.

Veidekke Eiendom effektiviserer med Spacemaker

Veidekke Eiendom har inngått avtale med Spacemaker for å effektivisere utviklingsfasen og skape bedre nabolag.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har allerede gjennomført to piloter, og ser at effektiviseringspotensialet med teknologien er svært høyt, sier digitaliseringsdirektør Mikkel Nielsen i Veidekke Eiendom.

Eiendomsutvikleren skal bruke programvaren til den norske AI-sensasjonen Spacemaker for å maksimere potensialet til tomtene.

– Ved utvikling av nye boligprosjekter, stilles det strenge krav til å bygge tilrettelagt for områdets sol-, vind- og støyforhold. Mulighetene for å gjøre feil er mange og diskusjoner om dispensasjoner er et tilbakevennende tema i prosjektene. Effektiviseringspotensialet så vi allerede i det første prosjektet. Ved å bruke Spacemaker i nært samarbeid med arkitekten, er fasadearealet med utfordrende dagslysforhold redusert med nesten 80 prosent. Dette har vi oppnådd langt raskere og mer effektivt om vi skulle gjort det gjennom tradisjonell tilnærming, sier Nielsen.

Han legger til at Veidekke Eiendom også ser at Spacemaker gir mulighet til å kunne vurdere flere tomteposisjoner og ta raskere avgjørelser.

– Det er ikke tvil om at denne typen digitaliseringsprosesser kommer til å styrke bunnlinja til Veidekke Eiendom fremover, sier Nielsen.

Ifølge Spacemaker har korona og hjemmekontor-situasjonen skapt økt etterspørsel i markedet.

– Vi har aldri hatt høyere bruk av programvaren enn nå. Vi ser at med Spacemaker kan brukerne fortsette med å jobbe sømløst med prosjektene sine og ta avgjørelser som et team uten å være fysisk tilstede i et møterom, sier CEO i Spacemaker, Håvard Haukeland