GÅR DIGITALT: Digitale nøkler er en forenkling i mange ledd i etboligprosjekt. Finn Magnus Holden (til venstre), Forretningsutvikler Unloc. MariusLeiddal Eiendomsutvikler, AF Eiendom.
GÅR DIGITALT: Digitale nøkler er en forenkling i mange ledd i etboligprosjekt. Finn Magnus Holden (til venstre), Forretningsutvikler Unloc. MariusLeiddal Eiendomsutvikler, AF Eiendom.

Unloc i samarbeid med AF Eiendom

Unloc har landet et pilotsamarbeid med AF Eiendom som gir alle beboerne på Nye Kilen brygge digitale låser.

Publisert Sist oppdatert

Unloc har markert seg stort det seneste året med sin løsning for digital deling av nøkler. Gjennom appen kan brukerne dele tidsbegrensede nøkler og åpne døren med mobiltelefonen. Nå har AF Eiendom bestemt seg for å bruke Unlocs løsning i Nye Kilen brygge i Sandefjord, som AF Eiendom står bak sammen med Miliarium Bolig.

Prosjektet er på 136 leiligheter, og de første beboerne har allerede flyttet inn. Utviklerne legger opp til mange fellesfunksjoner og smarte løsninger, blant annet gjesteleiligheter, selskapslokale og treningsrom. En egen servicevert vil sørge for drift av fellesområdene og tilby personlig service til beboerne.

Eiendomsutvikler Marius Leiddal i AF Eiendom har tro på at tilbudet blir populært.

– De digitale nøklene har mange fordeler. Blant annet er det enkelt å dele tilgang med for eksempel et familiemedlem som trenger tilgang mens beboer er på ferie. For sameiet vil dette si at nøkler kan deles ut i et begrenset tidsrom til de som har behov for å komme inn i oppgangen og en stor forenkling for funksjoner som hjemmetjenesten, avisbudet, matleverandøren eller andre man stoler på.

– Digitale nøkler bidrar til å redusere miljøpåvirkningen. Leverandører kan optimalisere sine kjøreruter og effektivisere logistikken. Da blir det færre biler på veiene. Hver sjåfør må vanligvis returnere to varer daglig på grunn av at folk ikke er til stede. Nå kan varene trygt leveres på dørmatta eller bak en annen låst dør, selv om ingen er hjemme . Det gir beboerne mer frihet — de slipper å sitte hjemme i “husarrest” og vente på en leveranse som aldri kommer, sier forretningsutvikler Finn Magnus Holden i Unloc.

Se også Estate Play om Unloc fra serien Byggtech her: