– ABSURD: Kris Riise forteller om en absurd interesse for å bli med i Unloc-emisjonen.
– ABSURD: Kris Riise forteller om en absurd interesse for å bli med i Unloc-emisjonen.

Unloc hentet 25 mill. hos giganter

Unloc har hentet 25 millioner kroner i en emisjon rettet mot investorer som OBOS og Schibsted.

Publisert Sist oppdatert

I fjor høst hentet Unloc inn 6,9 millioner kroner i sin andre emisjon. Nå har de fått inn ytterligere 25 millioner kroner til sub satsing på digitale nøkkelløsninger.

— Vi rakk såvidt å annonsere at vi skulle hente kapital før vi ble nedringt av investorer som ville kjøpe aksjer for svimlende 100 millioner kroner! Det var helt absurd! Vi forstår at vi er inne på noe virkelig stort og meningsfylt når vi ikke behøver å be investorer om penger. Vi er veldig ydmyke for situasjonen samtidig som det bekrefter at vi gjør noe riktig. I denne omgang aksepterte vi 25 millioner kroner. Selskapet trenger både disse pengene og mye mer fremover for å lykkes. Vi skal digitalisere verdens nøkler, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.

Blant Unlocs kunder er selskaper som OBOS og Schibsted. Nå går begge inn på eiersiden i selskapet som har vokst fra 5 til 18 ansatte. Axel Johnsons investeringsselskap Novax gikk også inn i Unloc.

— Vi får en solid validering når en så profesjonell og renommert investor som Axel Johnson velger å investere i Unloc. Vi skal gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør. Og det samme ønsker Axel Johnson. De har en dyp innsikt i netthandel, hjemlevering, trygghet og sikkerhet, og de forstår at digitale nøkler kan bidra til å radikalt effektivisere mobilitet i hele verden. De skal hjelpe Unloc med internasjonal vekst de neste årene, og det blir uhyre interessant! Jeg er så stolt av at teamet lykkes med å få ut potensialet i løsningen vår. Det er på høy tid å digitalisere nøklene, sier Riise.

Se også Estate Play om Unlocs ambisjoner for digitale nøkkelløsninger her: