Tech:

SOL: Disse balkongrekkverkene er en av flere bygningsprodukter som er utstyrt med solceller.
SOL: Disse balkongrekkverkene er en av flere bygningsprodukter som er utstyrt med solceller.

Tror sola er kommet for å bli

Uttrykkene fornybar energi, bærekraft, gjenbruk og det grønne skiftet har tatt verden med storm de seneste årene. Og fører til oppfinnelser som for få år siden ble ansett som sci-fi.

Publisert

Et av selskapene som tar del i fremtiden er Sagstuen på Gjøvik. Deres vei inn i det grønne skiftet startet med lanseringen av Powerrail i 2018, verdens første balkongrekkverk med integrerte solceller.

Det ble i fjor montert på Orklas nye hovedkontor på Skøyen i Oslo, og siden har fokuset ligget på produktutvikling, ifølge en pressemelding. Nylig stiftet Sagstuen Holding datterselskapet Apollotech, som skal drive satsningen innen fornybar energi videre.

- Nå utvikler vi integrerte solceller for alle typer bygg- og anleggsprosjekter, sier daglig leder Vegar Strand.

Det betyr at teknologien fra rekkverkene er gjort tilgjengelig i alle deres produkter som glassfasader, enkeltstående vinduer, glasstak, baldakiner, lameller og spesialkonstruksjoner som støyskjerming til motorveier. I tillegg til tradisjonelle takanlegg.

- Sola har hatt en sentral rolle i menneskehetens liv og det seneste året har solenergiselskaper hatt en positiv utvikling på verdens børser. Med økt fokus på miljøsertifiseringer av bygg har vi tro på at sola er kommet for å bli, påpeker Strand.

Powered by Labrador CMS