TEKNOLOGI: Salgsdirektør Stian Løken Blom i Toma er opptatt av teknoligi.
TEKNOLOGI: Salgsdirektør Stian Løken Blom i Toma er opptatt av teknoligi.

Toma samarbeider med proptech-vinner

Facility Management-selskapet Toma har inngått et strategisk samarbeid med Spaceti, som vant MIPIM Global Proptech Startup Competition under årets MIPIM i Cannes.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet innebærer at Toma blir Spacetis strategiske partner i det norske FM-markedet. Spaceti tilbyr integrerte og fleksible løsninger innen sensorteknologi, dataanalyser og mobile brukergrensesnitt som øker brukertilfredshet, produktivitet og velvære for mennesker i bygninger.

Toma har allerede installert teknologien på sitt kontor på Ryen. Sensorene måler luftkvalitet, faktisk belegg på arbeidsplasser, møterom og parkering. Med systemet kan man booke møterom og bestille bevertning. Systemet kan også benyttes til avviksmelding og andre typer tilbakemeldinger. «Teknologien gir verdifull informasjon som vi kan benytte til å skape effektive og sømløse arbeidsplasser. Dessuten er det et viktig verktøy i arbeidet med kostnadsoptimalisere driften». sier Stian Løken Blom, Salgsdirektør i Tomagruppen.

– Spaceti er et system med brukeren i fokus. Teknologien gjør det enkelt å bestille møte- og overtidsmat, gi tilbakemeldinger og melde inn avvik. Push-varsel om overskuddsmat fører til redusert matsvinn og man opplever enklere og mer effektiv deling av parkering og booking av møterom. Ved bruk av free seating gir teknologien oversikt over hvilke arbeidsplasser som til enhver tid er ledig» sier Stian Løken Blom, Salgsdirektør i Tomagruppen.

– Vi synes det er lærerikt å få jobbe sammen med Spaceti og vi er allerede i gang med flere spennende prosjekter i det norske markedet. Proptech er et viktig satsningsområdet for Toma da det er stor etterspørsel i markedet etter teknologi som gir medarbeiderne en sømløs arbeidsdag. Vårt samarbeid med Spaceti er et ledd i å styrke vår satsning innenfor teknologi og smartbygg, fortsetter Løken Blom.

– Vi er veldig glade og entusiastiske over samarbeidet med Toma. Gjennom samarbeidet kan vi kombinere Toma sin leveransestyrke av FM-tjenester med Spaceti sine styrker innen digitalisering av arbeidsplasser, sier Magnus Åkerberg, Senior Advisor i Spaceti.