TOPP: Bygget er en av fem i hele landet.
TOPP: Bygget er en av fem i hele landet.

Stavanger er først ute

Ingen bygg på Vestlandet har klart det samme - hittil.

Publisert

Finansparken er miljøsertifisert på det høyeste nivået i BREEAM-NOR, som første bygg på Vestlandet. Bare fire andre norske prosjekter så langt er ferdigssertifisert på dette nivået ifølge en pressemelding:

Fornebu senter, Nye Horten videregående skole, Powerhouse Brattørkaia og Powerhouse Kjørbo. Finansparken i Stavanger er altså først bygg ut på Vestlandet med Outstanding-sertifikat.

– Vi er veldig stolte og håper samtidig at flest mulig vil søke å oppnå samme nivå for deres nybygg, sier prosjektansvarlig Else Marie Jonsson.

Noen av de viktigste bærekraftsvalgene i kontorbygget er treverk i bærende konstruksjoner og synlige pustende flater. Energibrønner og bruk av overskuddsvarme fra datahallen trekker også opp. Det samme gjør ventilasjonsløsningen med varmeveksler som drar avtrekket ut over atriumstaket og senker kjølebehovet om sommeren.

Jonsson påpeker at de først litt ut i byggeprosjektet bestemte seg for å gå for Outstanding, etter først å ha prosjektert for Excellent.

– Det kom som et resultat av økt fokus på bærekraft og at vi så viktigheten av at SpareBank 1 SR-Bank gikk foran med gode fremtidsrettede valg også i eget hovedkontor. Vi satte derfor av ressurser for å se på muligheten til å heve ambisjonene, sier hun blant annet.

Powered by Labrador CMS