DEAL: Oskar Kurasz i Skanska Sverige og Håvard Haukeland i Spacemaker har signert en samarbeidsavtale. Foto: Spacemaker
DEAL: Oskar Kurasz i Skanska Sverige og Håvard Haukeland i Spacemaker har signert en samarbeidsavtale. Foto: Spacemaker

Signerte hos Söta Bror

Nå har de norske gründerne fått kloa i enda en storfisk.

Publisert Sist oppdatert

Driftsleder Oskar Kurasz for Skanska Sverige og administrerende direktør Håvard Haukeland i norske Spacemaker, har nettopp signert en samarbeidsavtale om Skanskas bruk av Spacemakers AI-plattform i de tidlige fasene av boligprosjekter.

LES OGSÅ: Blystad og Bunde vil begge sammen

Med Spacemakers kunstige intelligens ønsker selskapet å styrke sin digitale transformasjon som skjer i alle deler av selskapet.

– Denne typen verktøy lar oss raskt analysere, simulere og visualisere alternative designforslag tidlig i et boligprosjekt. Med tradisjonelle metoder tar det for lang tid å implementere. Plattformen hjelper oss med å utvikle oss mer effektivt og å bygge mer attraktive boligmiljøer, sier Kurasz i en pressemelding.

LES OGSÅ: La ut eneboliger for 105 mill

– Vi har utviklet Spacemakers AI-plattform for og med arkitekter, ingeniører og boligutviklere. Skanska begynte tidlig å bruke Spacemaker og vi er stolte over at de utvider samarbeidet, påpeker Haukeland.

Skanska begynner å bruke Spacemaker i boligprosjekter i Stockholm og er den andre store svenske konstruksjonsgruppen som publiserer et utvidet samarbeid med nordmennene. Spacemaker har nå både dem, AF Group, OBOS, NREP, JM og French Bouygues i sin portefølje.

LES OGSÅ: Tror bransjen i stor grad kan reddes