VINN-VINN: Mathis Grimstad mener samarbeid med teknoligiselskapet Imerso vil minimere feil i konstruksjonsfasen. Foto: Marius Viken
VINN-VINN: Mathis Grimstad mener samarbeid med teknoligiselskapet Imerso vil minimere feil i konstruksjonsfasen. Foto: Marius Viken

Samarbeider med teknologiselskap

Stor-Oslo Eiendom inngår et samarbeid med teknologiselskapet Imerso.

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidsavtalen skal utforske effekten av digitale tvilling-strategier i eiendomsbransjen. Målet er å lage en virtuell kopi av bygningen som gir en mer effektiv og bærekraftig praksis i alle faser av byggets livssyklus.

Programvareselskapet Imerso kombinerer 3D-scanning, BIM og kunstig intelligens for å gi eiendomsutviklere og prosjektledere innsikt i status og fremgang på prosjektet. Stor-Oslo vil ta i bruk teknologien i storprosjektet Meierikvartalet i samarbeid med entreprenøren Bundebygg.

– Prosessen med kontinuerlig skanning og vedlikehold av en digital tvilling av det pågående prosjektet vil gi store fordeler for prosjektgruppen under bygging og for eieren på lang sikt, sier Mathis Grimstad, administrerende direktør i Stor-Oslo Eiendom.

Han er svært opptatt av utviklingen i PropTech-miljøet og ser et stort potensial for bransjen gjennom bruk av ny teknologi.

– Entreprenøren vil få tilgang til sanntid kvalitetskontroll av byggefasen, og eieren vil ha en nøyaktig digital tvilling av bygningen som kan brukes i forvaltningen i fremtiden. Systemet vil ha helt nøyaktig dokumentasjon av alle installasjoner, inkludert gjenstander som ikke lenger vil være synlige etter at konstruksjonen er ferdig, sier Grimstad.

Han mener det blir særlig viktig å få ned risikoen for feil og forsinkelser i store og komplekse byggeprosjekter. Digitale tvilling-bygg vil kunne fange opp eventuelle feil på et tidligere tidspunkt.

– Det er vinn-vinn for bransjen. Med digitalisering og smart teknologi, er det mulig å minimere feil i konstruksjonsfasen, samt redusere byggekostnadene og gjøre prosessen mer effektiv. Vi har høye forventninger til samarbeidet med Imerso i prosjektene våre. Vi tror dette er fremtiden, og vi ønsker å bruke teknologi som et verktøy for å forbedre industrien vår og gjøre den mer effektiv og bærekraftig, sier Grimstad.

Powered by Labrador CMS