HENTER PENGER: Unloc vil hente penger til sine digitale nøkler. Foto: Unloc
HENTER PENGER: Unloc vil hente penger til sine digitale nøkler. Foto: Unloc

Proptech-selskapene henter penger

Den siste uken har Catenda hentet inn penger fra Are Traasdahl, mens Unloc går i gang med en ny emisjonsrunde på 20 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det spirer og gror blant de norske proptech-selskapene, og investorene begynner å få øynene opp for flere av selskapene. Programvareselskapet Catenda har nettopp hentet inn penger fra blant andre Are Traasdahl. Ifølge Dagens Næringsliv har Traasdahls selskap Spring Capital Polaris og en gruppe medinvestorer allerede gått inn med 12 millioner kroner i en emisjon. I august neste år skal kassen fylles opp med ytterligere 18 millioner kroner, mens investorene til sammen skal ut med 65 millioner kroner til Catenda.

Catenda har ambisjoner om å øke produktiviteten til bygge- og anleggsbransjen ved å tilby en plattform som skal tilgjengeliggjøre all informasjon real time for næringen.

Se mer om selskapet på Estate Play i serien Byggtech 2019 her (saken fortsetter under filmen:

Også Unloc er jobber med å hente inn penger. Selskapet, som tilbyr digitale låser, har allerede fått på plass et samarbeid med OBOS. Nå planlegges det ifølge Finansavisen en emisjon på 20 millioner kroner.

Urbanium, som også er inne på eiersiden i Unloc, bruker de digitale låsene nøklene til Unloc i boligprosjektene Ullern Hage og Kvartalet i Ask i Gjerdrum. Digitale smartlåser kan åpnes ved hjelp av mobiltelefonen, og en app gjør at man også enkelt kan dele nøklene for en tidsbegrenset periode. På Lillehammer er det Schibsteds logistikkoperasjon som bruker Unloc, mens hjemmesykepleierne bruker Unloc i Halden.

Se mer om Unloc på Estate Play i serien Byggtech 2019 her:

Powered by Labrador CMS