Tech:

LØNNSOMT: ProXpect Drones har levert flere tjenester til Galleriet Drift. Leveransene har gitt store besparelser i form av reduserte vedlikeholdskostnader, lavere energiforbruk og tryggere publikumsområder.
LØNNSOMT: ProXpect Drones har levert flere tjenester til Galleriet Drift. Leveransene har gitt store besparelser i form av reduserte vedlikeholdskostnader, lavere energiforbruk og tryggere publikumsområder.

Ny droneinspektør gir store besparelser

Proxpects droner gir gårdeiere et bedre beslutningsgrunnlag for vedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

I dag benytter mange droner til byggteknisk inspeksjon av eiendom, infrastruktur og industri. Store mengder data akkumuleres og en av problemene er å organisere disse feilene i et tredimensjonalt rom. Proxpect Drones samarbeider med Andøya Space Center for å fange og prosessere de store datamengdene.

– Når datainnsamlingen er komplett, overføres dataene til våre interne systemer for analyse og vurdering. Oppdragsgiver mottar så et komplett datasett som kan benyttes til å se trender, negative utviklinger og gi et bedre beslutningsgrunnlag for vedlikehold, sier Dan Richard Isdahl-Engh, daglig leder i ProXpect Drones.

ProXpect Drones ble stiftet som en flyskole i 2015 og har siden den gang utviklet kjente og store nasjonale droneoperatører gjennom tradisjonell undervisning og konsulentbistand. I 2021 fikk ProXpect nye eiere, tilført ny teknologi og nødvendig kapital for å bli en tilbyder av dronetjenester.

– Sammen med Andøya Space leverer vi helt nye muligheter for inspeksjon til stat, industri og eiendom. Vår teknologi for operasjoner utenfor synsvidde og våre avanserte systemer med helt unike maskinsynsalgoritmer gir oss et solid konkurransefortrinn i et stadig voksende marked innen ubemannet luftfart, fremhever Isdahl-Engh.

Flate tak må overvåkes

Bruk av flate tak har mange fordeler ifølge Isdahl-Engh, forutsatt at de vedlikeholdes, rengjøres og overvåkes.

– Konsekvensene av et fuktig tak kan være svært kostbart for et bygg, dersom man ikke får tilstrekkelig kontroll på eventuell fuktproblematikk. Et flatt tak har mange elementer som kan føre til fuktgjennomtrengning. Disse områdene finner vi særlig rundt tekniske installasjoner, gjennomføringer, sluk og i overgangen mellom taket og fasaden.

– Når skadelig fukt først har oppstått, bør ansvarlig raskt iverksette tiltak og legge en plan for utbedring, taket blir sjeldent bedre av seg selv. En proaktiv tilnærming til vedlikehold og fjerning av smuss, løse gjenstander og rengjøring bør prioriteres. Dette er en rimelig forsikring mot skadelig fukt i konstruksjonen, fortsetter Isdahl-Engh.

Store besparelser

Det er flere selskaper som har benyttes seg av ProXpect, CBRE, Oslo Universitetssykehus, Statsbygg og Oslo Areal. Sistnevnte er også svært fornøyd med tjenesten.

– ProXpect Drones har levert flere tjenester til Galleriet Drift, som har den tekniske forvaltningen av Galleri Oslo på vegne av sameiet. Leveransene har gitt store besparelser i form av reduserte vedlikeholdskostnader, lavere energiforbruk og tryggere publikumsområder, sier André Ibenholt, teknisk forvalter for Galleri Oslo.

– Vi har siden oppstart redusert kostander for eiere og leietakere i hundretusenkronersklassen, samt trygt kunne utsatt takrehabiliteringskostander i millionklassen, sier han og påpeker at flere sameiere har derfor valgt å benytte ProXpect sine løsninger på andre bygg de er involvert i.

– De er veldig fremoverlent og tenker annerledes en alle andre vi har jobbet med tidligere, og produktene holder det de lover og litt til, avslutter Ibenholt.

Powered by Labrador CMS